Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegaaninen)

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegan)

Kevyt kermainen avokadosta tehty caesarkastike on valmistettu ilman öljyä, kananmunaa ja anjovista. Sopii hyvin tämmöiselle ikilaihduttajalle. Caesarsalaatti on super hyvää salaattia, mutta kuten tiedätte on yleensä varsinainen kaloripommi.

Löysin Detoxinista-sivuilta tämän kastikkeen. Salaattikastikkeen maku on aivan loistava. Kastiketta voi lorotella oikeastaa minkä tahansa salaatin päälle. Kastikeeseen on saatu makua mm. ravintohiivalla. En laittanut ohjeen mukaan kastikkeeseen nin paljon vettä, enkä myöskään laittanut 5 kpl valkosipulinkynttä.

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegaaninen)

Mun Ceasarsalaattiin laitetaan Romainesalaattia, kirsikkatomaatteja ja paahdettua leipää. Salaatin kanssa syödään keitettyjä kananmunia. Päälle lorautetaan avokadocaesarkastiketta. Joskus ehkä lisään extrana avokadoa :). Sinähän voit rakentaa omannäköisesi kokonaisuuden, ja suosittelen todellakin kokeilemaan tätä salaattikastiketta.

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä (vegaaninen)
Voit tehdä kastikkeesta ohuempaakin, lisää vain enemmän vettä.

20200427 182657
Print

Kevyt avokadocaesar ilman öljyä

0,0 rating
  • V
  • VG
  • DF
Kermainen avokadoceasar kastike ilman öljyä. Kastike sopii loistavasti minkä tahansa salaatin kanssa. Kastikkeesta riittää ainakin 6 syöjälle.
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:15 mins
  • Serves:6

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 iso avokado (tai 2 pientä)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 1 tl Dijon Hunaja-sinappia (tai jotain muuta makeahkoa sinappia)
  • Maldon suolaa oman maun mukaan
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita (Puhdas+ Aminopörssi)
  • n. 1 dl vettä (laita osissa niin tiedät kuinka paksua haluat kastikkeesta)
  • SALAATTI:
  • Romaine salaattia tai jotain muuta salaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl keitettyjä kananmunia
  • Täysjyväleipää paahdettuna
Method
  • Sekoita kaikki kastikeainekset blenderissä sekaisin, kunnes seos on tasaista. Lisää mausteita ja vettä  tarvittaessa.
  • Tee salaatti. Revi salaatinlehdet ja puolita kirsikkatomaatit. Paahda täysjyväpaahtoleivät ja pieni kuutioiksi.
  • Asettele salaatti ja tomaatit kulhoon. Laita leipäkuutiot ja puolitetut kananmunat salaatin päälle. Lisää kastike.
  • Kastike säilyy jääkaapissa pari päivää.
  • VINKKI: voit lisätä parmesaanilastuja päälle.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy