Kevyempi, herkullinen ja hiukan tulinen tonnikala-kurkkusushi, jossa on maustettua tonnikalaa, avokadoa ja seesaminsiemeniÀ kurkkuviipaleiden pÀÀllÀ. Minusta on viimeisen vuoden aikana tullut kovat sushi fani. Olen miettinyt kovasti erilaisia sushi vaihtoehtoja, sellaisia mitkÀ ovat nopea valmistaa ja ovat kevyempiÀ. NÀmÀ ovat sellaiset. EivÀt ihan perinteisiÀ, mutta samoja makuja nÀistÀ löytyy.
Kurkusta ja tonnikalasta saat valmistettua raikkaat ja kevyemmÀt sushisushipalat vartissa ja nÀmÀ maistuu muillekkin kuin sushin ystÀville :). Maistuvat alkupalana tai vaikkapa vÀli-ja iltapalanakin.

Saataisit pitÀÀ tÀstÀ sushibowl ohjeesta:
https://avokadoajasitruunaa.fi/sushibowl/
Herkulliset tonnikala-kurkkusushit
Course: Salaatit ja lisÀkkeet, VÀli- ja iltapalatDifficulty: Helppo2
servings15
minutesAinekset:
1 tlk tonnikalaa
1 tl srirachaa
1 tl vÀhÀsuolaista soijakastiketta
n. 3 rkl silputtua kevÀtsipulia (tai ruohosipulia)
1-1,5 rkl kevyt majoneesia
1 avokado
3/4 kurkku
- Koristeeksi
seesaminsiemeniÀ (paahdettuja)
silputtua kevÀtsipulia tai ruohosipulia
Valmistus ohjeet:
- Sekoita tonnikala soijakastikkeen, srirachan, kevÀtsipulin ja majoneesin kanssa sekaisin.
- Leikkaa kurkku melko ohuiksi viipaleiksi (jos teet kurkuista paksut se vie kovasti makua tonnikalaseoksesta). Lado kurkkusiivujen pÀÀlle avokado siivuja. Lusikoi tonnikalaseos pÀÀlle ja ripottele seesaminsiemenet ja koristeeksi vielÀ kevÀtsipulia.
- Tarjoile tarvittaessa soijakastikeen kanssa.

