Ihana appelsiinilla maustettu granola

appelsiinilla maustettu granola

Appelsiinilla maustettu granola/mysli on tehty kaurahiutaleista, pähkinöistä, kurpitsansiemenistä ja kuivatuista karpaloista. Granola maustetaan vaahterasiirapilla ja appelsiininkuorella. Voin sanoa että, tämä granola maistuu niin hyvälle.

Voit korvata pähkinät, siemenet tai marjat jollain toisella. Makeuden määrän säätelet sinä, jos pidät makeammasta niin lisää enemmän makeutta. Jos haluat kevyemmän version niin voit vähentää vaahterasiirapin määrää.

Kurkkaa myös tämän herkullisen Granolan ohje https://avokadoajasitruunaa.fi/herkullinen-granola/

appelsiinilla maustettu granola

Tarjoa granola esimerkiksi jogurtin, rahkan tai jäätelön kanssa. Tai entäs jos lisäisit tätä ihanaan smoothie bowliin, nam. Lisää joukkoon vielä marjoja tai hedelmiä.  Voiko ihananmpaa aamupalaa ollakkaan.

Applelsiini-mango jugurtin ohje löytyy täältä: https://www.avokadoajasitruunaa.fi/appelsiini-mango-jugurttia/

granola
appelsiinilla maustettu granola uuniin
Levitä ainekset tasaiseksi levyksi pellille. Kuvasta on unohtunut kurpitsansiemenet.
20200301 162544
Print

Appelsiinilla maustettu granola

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
  • Difficulty:Easy

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 luomu appelsiini
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 10 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton)
  • 3 dl pekaanipähkinöitä
  • 1-2 dl kurpitsansiemeniä
  • 3/4 tl Maldon suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 0,5 dl kookosöljyä (sulatettu ja jäähdytetty)
  • 0,5 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • kuivattuja karpaloita
Method
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  • Pese appelsiini ja raasta se hienolla terällä. Sekoita appelsiininkuori ja 2 rkl sokeria hyvin sekaisin niin, että appelsiini maustaa sokerin kauttaaltaan.
  • Yhdistä isossa kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, mausteet ja appelsiinisokeri. Lisää joukkoon kookosöljy sekä vaahterasiirappi/hunaja.
  • Levitä seos leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista kiertoilmalla n. 20-25 minuuttia. Sekoita paiston puolessavälissä. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan, mutta silti granolan pitää olla paahtunutta.
  • Anna granolan jäähtyä ja lisää kuivatut marjat joukkoon.
  • Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Granola säilyy hyvänä n. 2 viikkoa.
 
appelsiinilla maustettu granola maistiainen

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy