Kesäkurpitsa-feta pihvit tzatzikilla

Kesäkurpitsa-feta pihvit tzatzikilla

 

Kesäkurpitsa-feta pihvit ovat helppoja valmistaa. Pihveihin on laitettu kesäkurpitsan ja fetan lisäksi pinaattia. Mausteena on käytetty nestemäistä valkosipulia, tilliä ja oreganoa, mutta voit korvata ne kuivatuilla mausteilla yhtä hyvin. Raikas tzatziki tarjoillaan pihvien kera.

Kesäkurpitsa-feta pihvit tzatzikilla
Kesäkurpitsa-feta pihvit tzatzikilla

Kokeile myös näitä pihvejä:

Kikhernekasvispihvit
Paprika-maissipihvit
Palsternakka-porkkanaletut
Terveellisemmät pinaattiletut
Palsternakka porkkana fritterit
Kikherne kasvispihvit
Kokopellin kasvispihvi
Porkkana-munakaspihvit

Kesäkurpitsa-feta pihvit tzatzikilla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset:

  • Kesäkurpitsa-feta pihvit:
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa

  • 1 pss pinaattia

  • 150 g fetaa (Apetina 8%)

  • 1 tl Rajamäen Liquid tilli tai tuoretta tilliä oman maun mukaan

  • 1 tl Rajamäen Liquid valkosipuli
    tai 1-2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl Rajamäen Liquid oreganoa tai kuivattua oreganoa

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl kevätsipulin varsia

  • n. 0,75 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • suolaa ja pippuria

  • oliiviöljyä paistamiseen

  • 1 tl hunajaa

  • Tsatziki
  • 1 tuorekurkkku

  • 300 g kreikkalaista jogurttia (Arla Lempi)

  • 1-2 tl Rajamäen Liquid valkosipuli 1-2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl Rajamäen Liquid tilli tai tuoretta tilliä silputtuna

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus ohjeet:

  • Tzatziki
  • Raasta kurkku karkealla terällä. Laita raaste valumaan siivilään ja ripottele hiukan suolaa päälle. Valuta tunnin ajan ja puristele kaikki ylimääräinen neste pois.
    Laita kulhoon kurkkuraaste ja kaikki muut ainekset. Sekoita sekaisin, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.
    Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  • Kasvispihvit
  • Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään valumaan ja ripottele suolaa päälle n. 15 minuttin ajaksi. Lopuksi puristele raaste mahdollisimman kuivaksi.
  • Murustele feta raasteen joukkoon. Lisää mausteet ja pinaatti. sekoita joukkoon kananmunat ja lopuksi jauhot. Jauhojen määrä riippuu siitä kuinka märkää kesäkurpitsa raaste on. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  • Paista pihvit öljytyllä pannulla kullan ruskeiksi. Tarjoile pihvit tzatsikin ja salaatin kera.

Kesäkurpitsa-feta pihvit tzatzikilla

kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*