Kevyt kauramarjapaistos (sokeriton ja gluteiiniton)

20200420 145319 2

Kauramarjapaistos on todella kevyttä ja terveellistä herkkua. Paistoksessa ei ole käytetty rasvaa ollenkaan ja makeutta on lisätty makeutusaineella ja banaanilla. Jauhoina on käytetty kaurajauhoa ja kaurahiutaleita.

Marjapaistoksen voi syödä esim. aamiaisella sellaisenaan tai syödä sen välipalana kahvin kanssa kevytjäätelön tai itsetehdyn frozen jugurtin kanssa.

Kevyeen kauramarjapaistokseen on käytetty masikoita ja raparperia. Mansikat käytin tuoreena ja raparperia otin pakkasesta. Voit käyttää tähän paistokseen mitä tahansa marjoja. Jos käytät pakastemarjoja niin sulata ne ja valuta ylimääräinen neste pois. Marjoista lähtevä neste vaikuttaa paistoksen koostumukseen.

kevyt ja terveellinen marjapiirakka

Piirakan valmistaminen on super helppoa. Marjat pienitään. Banaani muussataan ja sekaan laitetaan märät aineet. Sitten lisätään kuivat aineet ja sekoitetaan. Seos levitetään piirakkavuokaan ja uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.

Tämän reseptin olen napannut Fitfoodiefinds-sivustolta. He olivat käyttäneet makeuttajana hunajaa, minä korvasin ne makeutusaineella.

?c=14366&m=1700512&a=370854&r=&t=html
20200420 145319 2
Print

Kevyt kauramarjapaistos (sokeriton ja gluteiiniton)

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:35 mins
  • Serves:8

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 banaani
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilijauutetta
  • vajaa 1 dl makeutusainetta (Erytritoli,Stevia jauhe yms.)
  • 1/2 dl mantelimaitoa (sokeroimaton)
  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2-3 dl mansikoita
  • 2 dl raparperia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • Mantelilastuja tai hasselpähkinärouhetta
Method
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele/Sprayaa uunivuoka.
  2. Pieni mansikat ja raparperit. Laita ne kulhoon ja lisää sinne lusikallinen hunajaa tai makeutusainetta 2 tl. Sekoita kevyesti.
  3. Laita banaani kulhoon ja mössää banaani haarukalla. Lisää märät aineet joukkoon ja sekoita.
  4. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Lopuksi lisää marjat ja sekoita kevyesti.
  5. Levitä seos tasaisesti piirakkavuokaan. Laita piirakan päälle mantelilastuja tai jotain muuta pähkinärouhetta. Laita myös viipaloidut mansikat.
  6. Anna piirkan olla uunissa n. 35-40 minuuttia.
  7. Tarjoile esim. vanilija frozenjugurtin kanssa tai sokerittoman vanilijajäätelön kanssa.
  8. Piirakkka säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy