Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi. TÀssÀ reseptissÀ uunissa paahdettujen perunoiden joukkoon sekoitetaan raastettua punakaalia ja silputtua ruohosipulia. Maistuu todella raikkaalta ja niin maukkaalta. Perunat tarjoillaan valkosipulilla ja persiljalla maustetun kastikkeen kanssa.
Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on öljyn mÀÀrÀ ja uunin lÀmpötila. MitÀ enemmÀn öljyÀ perunoihin laitetaan sitÀ rapeampia niistÀ saadaan. Ohjeessani on kÀytetty vain 2 rkl öljyÀ. Jos siis haluat todella rapeat perunat lorauta lisÀÀ öljyÀ. Lohkoperunoihin kannattaa valita kiinteÀ- tai yleisperuna.
Lohkoperunoita ja yrttikastiketta
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings15
minutes20
minutesAinekset:
1 kg kiinteitÀ pieniÀ perunoita
2 rkl oliiviöljyÀ
suolaa ja mustapippuria
2 dl raastettua punakaalia
1/2 ruukkua ruohosipulia
- Kastike
200 g kevyt (10%) creme fraichea (tai kermaviiliÀ)
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
2 rkl punasipulisilppua
suolaa
1-1,5 tl hunajaa
reilusti tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi (6-8 osaan). Sekoita öljy, mausteet ja perunalohkot isossa kulhossa.
LevitÀ perunalohkot uunipellille leivinpaperin pÀÀlle. Paista lohkoperunoita 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti vÀriÀ. - Perunoiden paistuessa valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Maistele ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
- Suikaloi punakaali (esim. mandoliinilla tai juustohöylÀllÀ) ja pieni ruohosipuli.
- Ota lohkot uunista. Sekoita sekaan suikaloidut kaalit ja silputtu ruohosipuli.
- Tarjoile perunat lÀmpimÀnÀ dippikastikkeen kanssa.