Lohkoperunoita ja yrttikastiketta

Lohkoperunoita ja yrttikastiketta

 

Lohkoperunat sopivat monen ruoan lisukkeeksi. TÀssÀ reseptissÀ uunissa paahdettujen perunoiden joukkoon sekoitetaan raastettua punakaalia ja silputtua ruohosipulia. Maistuu todella raikkaalta ja niin maukkaalta. Perunat tarjoillaan valkosipulilla ja persiljalla maustetun kastikkeen kanssa.

Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on öljyn mÀÀrÀ ja uunin lÀmpötila. MitÀ enemmÀn öljyÀ perunoihin laitetaan sitÀ rapeampia niistÀ saadaan. Ohjeessani on kÀytetty vain 2 rkl öljyÀ. Jos siis haluat todella rapeat perunat lorauta lisÀÀ öljyÀ. Lohkoperunoihin kannattaa valita kiinteÀ- tai yleisperuna.

Lohkoperunoita ja yrttikastiketta
Lohkoperunoita ja yrttikastiketta 6

Lohkoperunoita ja yrttikastiketta

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset:

  • 1 kg kiinteitĂ€ pieniĂ€ perunoita

  • 2 rkl oliiviöljyĂ€

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2 dl raastettua punakaalia

  • 1/2 ruukkua ruohosipulia

  • Kastike
  • 200 g kevyt (10%) creme fraichea (tai kermaviiliĂ€)

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl punasipulisilppua

  • suolaa

  • 1-1,5 tl hunajaa

  • reilusti tuoretta persiljaa

Valmistus ohjeet:

  • Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi (6-8 osaan). Sekoita öljy, mausteet ja perunalohkot isossa kulhossa.
    LevitÀ perunalohkot uunipellille leivinpaperin pÀÀlle. Paista lohkoperunoita 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet sopivasti vÀriÀ.
  • Perunoiden paistuessa valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Maistele ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
  • Suikaloi punakaali (esim. mandoliinilla tai juustohöylĂ€llĂ€) ja pieni ruohosipuli.
  • Ota lohkot uunista. Sekoita sekaan suikaloidut kaalit ja silputtu ruohosipuli.
  • Tarjoile perunat lĂ€mpimĂ€nĂ€ dippikastikkeen kanssa.
Lohkoperunoita ja yrttikastiketta
Lohkoperunoita ja yrttikastiketta

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*