Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto

Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto herneenversoöljyllä ja krutogeilla

 

Tämä keitto sopii jokaiseen vuodenaikaan. Mukavasti se lämmittää talvipäivinä ja on sopivan keveää lounaspöytään keväälläkin. Maku keitossa on herkullinen. Kasvisten paahtaminen tuo keittoon makua runsaasti. Se mikä keiton kruunaa on herneenversoöljy. Se raikastaa ja maustaaa keittoa. Tein myös valkosipulikrutonkeja keiton kaveriksi. Voit skapata ne ja ottaa vaikkapa palan ruisleipää.

Kaupallinen yhteistyö Helsingin kaupunkiviljely kanssa

Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto
Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto
Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto

Kurkkaa myös nämä keitto ohjeet:

Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi

Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto herneenversoöljyllä ja krutogeilla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Keitot
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • Keitto
  • 4 porkkanaa

  • 4 tomaattia

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

  • 1 punasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl balsamietikkaa

  • 0,5 tl suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 1 dl vettä

  • 2 dl kevyt ruokakermaa

  • ·2 rkl sitruunamehua

  • Herneenversoöljy
  • 0,5 dl laadukasta oliiviöljyä

  • 1 pkt Helsingin kaupunkiviljely herneenversoja
        (jätä muutama verso koristeeksi keiton pinnalle)

  • ½ tl balsamietikkaa

  • ripaus suolaa

  • muutama basilikan lehti

  • Valkosipulikrutongit
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää

  • 1–2 valkosipulinkynttä

  • voita/öljyä paistamiseen

Valmistus ohjeet:

  • Keitto
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja pilko porkkanat isoiksi lohkoiksi. Leikkaa sipulit ja isot tomaatit neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhtele kirsikkatomaatit. Levitä kaikki vihannekset uunipellille ja kaada päälle oliiviöljyä ja balsamietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 25–30 minuuttia kunnes vihannekset pehmenevät ja tomaatin kuoret alkavat irrota.
  • Laita paahdetut vihannekset tehosekoittimeen. Lisää 1 dl vettä joukkoon ja soseuta seos tasaiseksi.
  • Kaada seos kattilaan. Lisää kerma ja sitruunamehu joukkoon. Anna keiton lämmetä ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Herneenversoöljy
  • Hienonna herneenversot ja basilikan lehdet. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna maustua sen aikaa, kun keitto valmistuu.
  • Krutongit
  • Kuutioi leipäpalat. Sulata voi pannulla. Purista valkosipulinkynnet voin joukkoon. Paahda leipäkuutiot kullankeltaisiksi valkosipulivoissa.
  • Lopuksi
  • Kaada keitto kulhoihin. Lusikoi herneenversoöljyä keiton pinnalle ja ripottele krutongit päälle. Koristele herneenversoilla.
Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto
Paahdettu tomaatti-porkkanakeitto
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*