Palsternakka-sipulihummus

Palsternakka-sipulihummus

Palsternakka-sipulihummus on todella hyvänmakuista ja sen valmistamiseen ei kauaa mene.. Palsternakka ja sipuli paahdetaan ensin uunissa ja sen jälkeen ne sekoitetaan kikherneiden, öljyn, sitruunamehun, tahinin ja mausteiden kanssa. Levitä hummusta leivän päälle, käytä sitä dippikastikeena tai lisäkkeenä melkein minkä tahansa ruuan kanssa.

Tämän reseptin kehittelin 2020 Teemasuomalaisen marraskuun ruokaliitteeseen.

Palsternakka-sipulihummus

Aineet:

  • 400 g palsternakkaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ripaus suolaa ja mustapippuria + 1 tl oliiviöljyä
  • 1 prk (230g valutettuna) luomukikherneitä + kikherneiden lientä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 1 tl paprikamaustetta
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Ohjeet:

Kuori palsternakat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja leikkaa sipuli puoliksi. Nosta palsternakat, sipuli ja valkosipulin kynsi kuorineen leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

Paahda 200 asteisessa uunissa n. 30 min kunnes palsternakat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Laita lämpimät palsternakat ja sipulit kulhoon. Poista valkosipulista kuori ja lisää sekin joukkoon. Lisää sekaan valutetut kikherneet, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Notkista hummus kikherneiden liemellä.

Nauti hummusta esim. näiden näkkäreiden kanssa
Koukuttava siemennäkkäri
Kaurainen juuressiemennäkkäri

Palsternakka-sipulihummus

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*