Peltileipä kaurahiutaleista ja ruisjauhoista

20190509 193538

Peltileivän salaisuus piilee siinä, että sen valmistaminen on niin vaivatonta. Sekoitellaan kaikki aineet sekaisin ja kumotaan pellille. Annetaan olla uunissa puolisen tuntia ja leipä on valmis. Peltileipä on parhaimmillaan lämpöisenä ja seuraavana päivänä paahdettuna.

  • 7 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1/2 dl auringonkukan siemeniä (tai jotain muita siemeniä)
  • loraus öljyä
  • 1 kanamuna
  • ripaus suolaa
  • (loraus hunajaa)
  • 5 dl vettä

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Kumoa taikina pellille ja tasoita.

Paista leipää 225 asteisen uunin keskitasolla noin puolisen tuntia. Anna leivän pinnan hieman ruskistua.Mä pidän siitä että leivän reunat ovat kuivahtaneet ja ruskeat.

Nauti peltileipä mielitäytteidesi kanssa . Leivät voi säilyttää muovipussissa. Pelitileipä on hyvää myös hieman kuivahtaneena.

Vinkki: Leipään voi käyttää kaikenlaisia siemeniä ja pähkinöitä mitä kaapista sattuu löytymään tai sitten ne voi jättää kokonaan poiskin. Loraus hunajaa tuo lisää makua leipätaikinaan.

leipa

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy