Peruna-kasvispaistos

Peruna-kasvispaistos pannulla

 

Arkiruokaa parhaimmillaan. Lisää pannulle edellispäivän keitetyt perunat, juustonjämät, vanhat tomaatit, kasviksia ja paljon mausteita. Joukkoon laitoin valmis kasvispyöryköitä. Sekaan sopii melkein mikä tahansa valmiiksi kypsennetty proteiini (nopeuttamaan ja helpottamaan ruuanlaittoa), sekasyöjille paistokseen makua antaa Chorizo tai tavallinen makkara. Ihastuin sitruunamelissan makuun tässäkin ruuassa, mutta sen voi jättää pois ja korvata muilla tuoreilla yrteillä.

Peruna-kasvispaistos
Peruna-kasvispaistos

Peruna-kasvispaistos pannulla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ainekset:

  • 1 iso sipuli tai 2 pienempää

  • 4-5 valkosipulinkynttä

  • 1 iso paprika

  • n. 700 g keitettyjä perunoita

  • 1 rkl paprikamaustetta

  • tulista maustetta tai tuoretta chiliä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 100-200 g kirsikkatomaatteja tai 1-2 tomaattia

  • Nippu tuoretta basilikaa (tai tuoretta persiljaa)

  • (3 vartta kevätsipulia)

  • (nippu tuoretta sitruunamelissaa)

  • jämä juustoa (n. 50-100 g)

  • Lisäksi
  • Kasvissyöjät: Boltseja, falafel pyöryköitä, maustettua tofua yms

  • Sekasyöjät: lihapullia, Chorichomakkaraa, makkaraa, sipaistettuja naudanlihasuikaleita tai broileria yms

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit, peini paprika, kuutioi keitetty peruna ja hienonna tuoreet yrtit.
  • Kuullota ensin pari minuuttia sipuli, paprika ja valkosipuli tilkassa öljyä paistinpannulla. Laita sivuun.
  • Laita pannulle perunakuutiot (ja proteiini). Mausta suolalla, paprikamausteella ja pippurilla. Paistele kunnes saanut väriä.
  • Laita perunoiden joukkoon sipuli-paprikaseos.. Lisää joukkoon myös pienityt tomaatit, juustoraaste ja silputut yrtit. Sekoittele hetken kunnes tomaatit pehmenevt ja juusto sulaa. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • Ripottele annosten päälle koristeeksi tuoreita yrttejä.
Peruna-kasvispaistos

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*