Punajuuripasta, ah mitä herkkua. Olen muutenkin punajuurien suuri fani. Värikästä ja herkullista. Punajuuripastan valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Tarvitset tuoreita punajuuria, valkosipulia, hapankermatuotteita ja mausteita…ja hiukan raastamista :).
Pitäisit aivan varmasti myös tästä ohjeesta:
Uuniperunat-punajuuri-fetakastikkeella
Punajuurihummus
Paahdettu-punajuuri-feta-salaatti
Punajuuripyttipannu
Tuorepunajuurisalaatti-cashewkermalla
Punajuuripasta
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes15
minutesAinekset:
250g spagettia
1 rkl öljyä
4-5 punajuurta n. 400g
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
200g kevyt creme fraiche
2 dl kevyt kerma
tai 2dl kreikkalainen jogurtti1 tl kuivattua timjamia
Päälle fetaa ja ruolaa
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori
valkosipulinkynnet ja murskaa ne. - Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulinkynnet. Paista ja sekoittele aina välillä kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
- Lisää cremefraiche/ kerma/jogurtti ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vielä hetken aikaa.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastikkeen joukkoon.
- Koristele tuoreella lehitpersiljalla tai timjamilla. Voit murustella fetaa päälle. Nauti