Punajuuripihvit

Punajuuripihvit

Punajuuri on yksi suosikkivihanneksistani, koska sen väri on niin upea ja sen maku on samalla makea ja maanläheinen. Olen aina etsinyt uusia tapoja käyttää punajuuria, ja yksi suosikkiresepteistäni on punajuuripihvit. Ne ovat herkullisia ja täynnä makua!

Punajuuripihvien tekeminen on todella helppoa. Tarvitset vain muutaman ainesosan, kuten punajuuria, sipulia, valkosipulia, korppujauhoja ja mausteita. Yksi parhaimmista asioista punajuuripihveissä on niiden monikäyttöisyys. Ne sopivat mainiosti pääruoaksi tai jopa välipalaksi, ja niitä voi tarjoilla esimerkiksi salaatin tai paistettujen perunoiden kanssa. Voit myös kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten jogurttikastiketta tai sipulikastiketta.

Punajuuripihvit ovat myös hyvin terveellisiä. Punajuurissa on runsaasti ravinteita, kuten beetakaroteenia ja foolihappoa, ja ne ovat hyvä lähde kuitua. Lisäksi punajuuripihvit ovat hyvä vaihtoehto kasvisruokavalioon, sillä ne sisältävät runsaasti proteiinia.

Punajuuripihvit
Punajuuripihvit

Täältä löydät sipulikastikkeen reseptin: https: Kevyempi-sipulikastike

Punajuuripihvit

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo
Servings

4-6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes




Ainekset:

  • 1 kg punajuuria

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 kananmunaa

  • 1,5-2 dl korppujauhoja (osa voi olla jauhoja)

  • 1,5 dl raastettua parmesaania

  • mustapippuria

  • n. 3/4 tl suolaa (oman maun mukaan)

  • 1 ruukku tuoretta minttua silputtuna hienoksi

  • (ripaus cayennepippuria)

  • Jogurtti-tillikastike
  • 250 g kreikkalaista jogurttia

  • suolaa

  • tuoretta tilliä silputtuna oman maun mukaan

Valmistus ohjeet:

  • Raasta punajuuret raastinraudalla tai monitoimikoneella.
  • Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää hienoksi silputtu sipuli ja valkosipuli ja paista niitä, kunnes ne ovat pehmenneet.
  • Lisää isoon kulhoon kananmuna, korppujauhot, parmesaani, suola, mustapippuri ja cayennepippuri ja sekoita. Kaada punajuuriraaste (poista tarvittaessa ylimääräinen neste) ja jäähtyneet sipulit joukkoon. Sekoita.
  • Sekoita kastikeainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan pihvien valmistusta.
  • Muotoile punajuuriseoksesta pihvejä. Kuumenna paistinpannu, lisää hieman oliiviöljyä ja paista pihvejä n. 5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
    Tarjoile punajuuripihvit jogurtti-tillikastikkeen kanssa ja seuraksi sopii esim. salaatti ja paistetut perunat.

Notes

  • mintun voi korvata timjamilla
Punajuuripihvit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*