Superfood mustikka-kauraruudut

Superfood mustikka-kauraruudut

Superfood mustikka-kauraruudut ovat täynnä kaikkea hyvää ja terveellistä: kaurahiutaleita, pähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja mustikoita. Makeus saadaan banaanista ja eyrytholista tai hunajasta. Pohjaan on lisätty myös proteiinijauhetta. Kauraruudut ovat gluteiinittomia ja herkullisia. Valmistukseen menee vain 30 min.

Ohjeessa on käytetty Star Nutritionin Whey-80 heraproteiinia*. Olen todennut sen parhaaksi tuotteeksi vähähiilihydraattiseen leivontaan ja ruoanlaittoon. Proteiinijauheissa on maku- ja rakenne eroja ja ne käyttäytyvät ruoanlaitossa erilailla. Nämä valmistusohjeet onnistuvat testatusti Whey-80 heraproteiinijauheella. Tilaan omat lisäravinteet aina Fitnesstukusta. Fitnesstukulla on monipuolinen valikoima, jatkuvasti hyviä tarjouksia ja ilmainen toimitus yli 49 euron tilauksiin.

Superfood mustikka-kauraruudut

Ohje on napattu Ahealhylifeforme blogista. Olen tehnyt jonkin verran muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen.

Superfood mustikka-kauraruudut

Superfood mustikka-kauraruudut

  • Pohja:
  • 5 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton)
  • 2 dl mantelilastuja tai hienonnettuja manteleita
  • 4 rkl eyrytholia tai hunajaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 tl kosher-suolaa
  • 1/2-1 tl kanelia
  • 2 kypsää banaania (tai 2 kananmunaa)
  • 1 1/2 tl vaniljauutetta
  • 20 g Whey-80 vanilja heraproteiini*
  • Päälle:
  • 1,5 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton)
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2,5 dl (tuoreita) mustikoita
  • 0,5 dl mantelimaitoa tai tavallista maitoa
  • (1/4 tl kanelia)

Pohja:

Kuumenna uuni 175 °: seen.
Vuoraa uunivuoka (22 x 22 cm) leivinpaperilla ja levitä siihen hiukan kookosöljyä. Lisää kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen. Anna pyöriä kunnes seos on täysin sekoittunut ja muodostunut tasaiseksi massaksi. Levitä seos vuokaan tasaisesti. Paista pohjaa n. 10 minuuttia.

Päällinen:

Yhdistä ainekset kulhossa sekaisin. Ota uunivuoka uunista ja levitä seos pohjan päälle. Paina kevyesti. Laita vuoka takaisin uuniin n. 15 min ajaksi.

Vinkki: Voit korvata proteiinijauhon 1-2 rkl mantelivoilla tai maapähkinävoilla.

Täältä löydät lisää herkullisia makeita välipaloja:
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveelliset-koyhat-ritarit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveellisempi-kaura-omenapaistos/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kevyet-kaurakupit-jugurtilla-ja-marjoilla/
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveelliset-suklaavohvelit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/suklaakahvi-proteiininapit/
https://avokadoajasitruunaa.fi/ihanat-appelsiini-suklaa-proteiinipallot/
https://avokadoajasitruunaa.fi/maapahkina-kaakao-energiapallot/
https://avokadoajasitruunaa.fi/parhaat-proteiiniletut/

*Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi. Suosittelen vain niitä tuotteita joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi.

Sharing is caring!

2 comments

  1. Liisa Kanniainen

    Hei,
    Miten mahtaa vaikuttaa koostumukseen jos mustikat on pakastemustikoita?
    Entä miten vaikuttaa, jos jättää heraproteiinin pois kokonaan? Vai pitääkö se korvata jollain, jos ei halua sitä käyttää?
    T. Vähäsokerisia marjareseptejä etsivä

    Vastaa

    1. Sonja

      Moikka Liisa,
      Proteiinijauhe toimii sideaineena, mutta voit jättää sen kokonaa poiskin. Pakaste mustikoita voi käyttää, en usko että haittaa. Kannattaa sulattaa ja valuttaa mustikat ennekuin laittaa ne pohjan päälle. Toivottavasti kauraruudut maistuvat sinulle :)

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy