TerveellisemmÀt suklaacookiet

TerveellisemmÀt suklaacookiet

 

Terveellisempi ja kevennetty resepti suklaacookieista. Ohjeessa ei ole kÀytetty valkoista sokeria, rasvan mÀÀrÀÀ on vÀhennetty ja jauhoina on kÀytetty tÀysjyvÀvehnÀjauhoja. Makeuttajana toimii aromikas kookossokeri. Suklaahiput ovat Koro-shopin ksylitolilla makeutettuja suklaahippuja. NÀmÀ suklaacookiet ovat kyllÀ rapeita ja huippu hyvÀn makuisia. Maistuu loistavalta vaikkapa kahvikupillisen kera.

TerveellisemmÀt suklaacookiet

TerveellisemmÀt suklaacookiet

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Makean nÀlkÀÀnDifficulty: Helppo
Servings

10

kpl
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ainekset:

  • 2,5 dl tĂ€ysjyvĂ€vehnĂ€jauhoja tai tavallista vehnĂ€jauhoa (120 g)

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/8 tl suolaa

  • 2 rkl huoneenlĂ€mpöistĂ€ voita (25-30 g)

  • 1 dl kookossokeria

  • 2 rkl sokeroimatonta mantelijuomaa (tai maitoa tai kaurajuomaa)

  • 1 tl vanilijauutetta

  • suklaapisarat ksylitolilla oman maun mukaan n. 0,5 dl

Valmistus ohjeet:

  • Sekoita kuivat aineet keskenÀÀn. Vatkaa (sĂ€hkövatkaimella) huoneenlĂ€mpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vanilijauute sekĂ€ mantelijuoma (tai maito). Sekoita jauhoseos vĂ€hitellen joukkoon, kunnes se on sekoittunut. Lopuksi sekoita suklaahiput taikinan joukkoon.
  • Nostele taikinasta pellille leivinpaperin pÀÀlle nokareita ja tasoita taikina pyöreiksi kekseiksi. (Keksit leviĂ€vĂ€t hiukan, jos taikinassa ei ole liikaa jauhoja! Paista keksit 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Anna keksien jÀÀhtyĂ€ ja kovettua pellillĂ€.

Notes

  • Jos haluat kekseistĂ€ pehmeĂ€mmĂ€t keskeltĂ€, lyhennĂ€ paistoaikaa.
  • Mittaa tarkasti raaka-aineet sillĂ€ keksit murenevat jos niissĂ€ on liikaa jauhoja.
TerveellisemmÀt suklaacookiet

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*