Terveellisempi ja kevennetty resepti suklaacookieista. Ohjeessa ei ole kÀytetty valkoista sokeria, rasvan mÀÀrÀÀ on vÀhennetty ja jauhoina on kÀytetty tÀysjyvÀvehnÀjauhoja. Makeuttajana toimii aromikas kookossokeri. Suklaahiput ovat Koro-shopin ksylitolilla makeutettuja suklaahippuja. NÀmÀ suklaacookiet ovat kyllÀ rapeita ja huippu hyvÀn makuisia. Maistuu loistavalta vaikkapa kahvikupillisen kera.
TerveellisemmÀt suklaacookiet
Course: Makean nÀlkÀÀnDifficulty: Helppo10
kpl10
minutes15
minutesAinekset:
2,5 dl tÀysjyvÀvehnÀjauhoja tai tavallista vehnÀjauhoa (120 g)
1/2 tl ruokasoodaa
1/8 tl suolaa
2 rkl huoneenlÀmpöistÀ voita (25-30 g)
1 dl kookossokeria
2 rkl sokeroimatonta mantelijuomaa (tai maitoa tai kaurajuomaa)
1 tl vanilijauutetta
suklaapisarat ksylitolilla oman maun mukaan n. 0,5 dl
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kuivat aineet keskenÀÀn. Vatkaa (sÀhkövatkaimella) huoneenlÀmpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vanilijauute sekÀ mantelijuoma (tai maito). Sekoita jauhoseos vÀhitellen joukkoon, kunnes se on sekoittunut. Lopuksi sekoita suklaahiput taikinan joukkoon.
- Nostele taikinasta pellille leivinpaperin pÀÀlle nokareita ja tasoita taikina pyöreiksi kekseiksi. (Keksit leviÀvÀt hiukan, jos taikinassa ei ole liikaa jauhoja! Paista keksit 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Anna keksien jÀÀhtyÀ ja kovettua pellillÀ.
Notes
- Jos haluat kekseistÀ pehmeÀmmÀt keskeltÀ, lyhennÀ paistoaikaa.
- Mittaa tarkasti raaka-aineet sillÀ keksit murenevat jos niissÀ on liikaa jauhoja.