Valkosipuli-chilikurkut

Valkosipuli-chilikurkut

 

Nopea kurkkulisäke saa makuja valkosipulista, chilistä ja tillistä. Ellet halua tulisia kurkkuja, jätä vain chili laittamatta. Kurkut valmistuvat hetkessä ja ne voi vaikka heti syödä tai antaa niiden maustua hetken aikaa. Kurkut ovat esim. loistava lisäke grilliruualle tai vaikkapa herkkusämpylän väliin. Kesällä voit käyttää avomaankurkkuja ja talvella voit yhtä hyvin valmistaa salaatin tuorekurkusta.

Valkosipuli-chilikurkut

Valkosipuli-chilikurkut

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo
Prep time

15

minutes

Ainekset:

  • 1 iso kurkku tai 4 avomaankurkkua

  • 1 punainen chili hienonnettuna

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

  • 1,5-2 tll sokeria

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • n. 0,5 dl tilliä hienonnettuna

  • ripaus suolaa

Valmistus ohjeet:

  • Leikkaa mandoliinilla tai veitsellä kurkut.
  • Sekoita pienessä kipossa etikka, sokeri, tilli, chili, valkosipuli ja ripaus suolaa. Valuta
    kurkkujen päälle purkkiin ja ravista.
  • Nauti heti tai anna maustua hetken. Kurkut säilyvät useamman päivän.
Valkosipuli-chilikurkut
Valkosipuli-chilikurkut
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*