Verso-porkkanaletut

Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella

Aah, nämä Verso-porkkanaletut on niin maukkaita. Suosittelen testaamaan. Versot ovat uskomattoman monipuolinen raaka-aine ja ne ovat todellista superruokaa ja täynnä vitamiineja. Tein yhteistyötä Herttoniemen puutahan kanssa ja kehittelin heille versoreseptejä. Tämä resepti on yksi niistä.

Verso-porkkanaletut

Verso-porkkanaletut

Pidät varmasti näistäkin ohjeista:

Palsternakka-porkkanaletut

Herkulliset-perunaletut

Terveellisemmat-pinaattiletut-taytteella

Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Keskivaikea
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • Versoletut
  • 70 g retiisinversoja (tai jotain muita versoja)

  • 300 g raastettua porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • 3 rkl ruohosipulisilppua

  • 3 pientä kananmunaa

  • 4 dl maitoa tai kaurajuomaa

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl suolaarouhittua mustapippuria

  • 1 tl umami maustetta

  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa

  • 1-2 valkosipulinkynttä

  • Jogurttikastike
  • 170 g kreikkalaista jogurttia

  • 2 tl sitruunamehua

  • suolaa ja mustapippuria

  • tuoretta silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
    oman maun mukaan

  • Lisäksi
  • Retiisi- tai salaattiversoja

  • Suikaloitua porkkanaa, kurkkua tai retiisejä

Valmistus ohjeet:

  • Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa retiisinversot, sipuli ja ruohosipuli hienoksi silpuksi.
  • Sekoita munat, maito, mausteet ja jauhot keskenään. Lisää raaste joukkoon.
  • Lusikoi seosta kuumalle öljytylle paistinpannulle ja vähennä lieden lämpötilaa. Paista letut keskilämmöllä kullanruskeiksi. Voit paistaa lettujen pinnat ensin pannulla ja laittaa sitten 175 asteiseen uuniin kypsymään muutaman minuutin ajaksi.
  • Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
  • Tarjoa Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeen, versojen ja muiden kasvisten kanssa. Nauti!
Verso-porkkanaletut
Verso-porkkanaletut

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*