Versopesto

Versopesto

 

Oletko valmistanut pestoa ennen? Entäpä oletko valmistanut pestoa versoista? Peston valmistaminen ei ole ollenkaan vaikeaa eikä aikaa vievää. Olen käyttänyt ohjeessa sekä auringonkukan- että herneenversoja. Ohjeessa on käytetty pinjansiemeniä paahdettuna mistä tulee mielestäni runsaasti extra makua. Olen myös lisännyt hiukan valkosipulia sekä chiliä, jos et halua niitä mukaan laittaa, ei haittaa. Tämä pesto on niin hyvää.

Versopesto

Tämä pesto on suunniteltu Folium Farmsille. Helsingin kaupnkiviljely tuotteet löydät lähes kaikista pääkaupunkiseudun K-Super- ja Citymarketeista. Tuotteet kasvatetaan Helsingin Herttoniemessä.

Versopesto

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Servings

2.5

dl
Prep time

20

minutes

Ainekset:

  • 100 g versoja (Käytin ohjeessa 50 g auringonkukan- ja 50 g herneenversoja)

  • 1,5 dl miedonmakuista oliiviöljyä (käytin Borges Extra Mild)

  • 20 g raastettua parmesaania

  • 3 rkl sitruunamehua (käytin RealLemon sitruunamehutiivistettä)

  • 40 g= n. 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

  • ¼ tl hunajaa

  • n. 1/8 tl Maldon merisuolaa

  • mustapippuria

  • ¼ tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi

  • ½ punainen chili tai 1/8 – ¼ tl chilijauhetta

Valmistus ohjeet:

  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla hetken aikaa, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa versot pienemmiksi. Laita pinjansiemenet ja versot tehosekoittimeen. Lisää parmesaaniraaste, sitruunamehu ja öljy vähitellen koneen käydessä. Mausta hunajalla, valkosipulilla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Pesto säilyy jääkaapissa vähintään viikon ajan.
Versopesto
Versopesto

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*