Herkullinen, edullinen ja niin helppo valmistaa – Kookosmaito-papukastike . Pataan voi kĂ€yttÀÀ mitĂ€ tahansa papuja, kikherneitĂ€, linssejĂ€ tai keltaisia herneitĂ€. Pata tarjoillaan nuudelien tai riisin kanssa. Pataan voi lisĂ€tĂ€ mukaan myös esim. tofua tai paneer juustoa.
SisĂ€ltÀÀ mainoslinkkejĂ€, mainoslinkit merkitty *-merkillĂ€â
Ohje on kirjasta – Hanna Olvenmark -Annos eurolla. Ohjetta olen hiukan muuttanut alkuperĂ€isestĂ€. Kirjaa kannattaa muutenkin selailla, sillĂ€ siitĂ€ löytyy todella herkullisia ja edullisia reseptejĂ€. Kirjasta löytyy paljon muitakin ihania ohjeita.
Kookosmaito-papupata
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttÀ
1 rkl curryÀ
1 rkl öljyÀ
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
300 g pakastettua hienonnettua pinaattia
1-2 tlk papuja/kikherneitÀ/keltaisia herneitÀ
3 rkl mangochutneytÀ
ripaus chiliÀ
- LisÀksi
nuudeleita tai riisiÀ
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuulota sipuleita öljyn ja curryn kanssa paistinpannulla.
- Kaada joukkoon kookosmaito ja lisÀÀ joukkoon kasvisliemikuutio. Anna hautua 5 min.
- LisÀÀ tomaattimurska ja pakastepinaatti. Anna hautua hiljalleen.
- LisÀÀ kastikkeen joukkon pavut, mangochutney ja chilimauste muutama minuutti ennen tarjoilua. Mausta lisÀÀ tarvittaessa suolalla.
- Tarjoile nuudeleiden tai riisin kanssa.