Hummus

Hummus

Tässä on perus hummusohje, missä ei ole käytetty juurikaan mausteita. Tätä on helppo muokata, maustaa yrteillä, paahdetuilla paprikoilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja vaikka millä. Olen valmistanut hummusta todella monta kertaa ja nyt vihdoin kokeilin netistä napattua tapaa miten saada kuohkea ja sileä hummus. Taika on (tölkki) kikherneiden keittäminen soodavedessä. Usko pois hummuksen rakenteesta tulee aivan erilainen- ihanan kuohkea ja sileä.

Hummushan on loistava lisuke, dippi, salaatinkastike ja leivänpäällinen. Mihin sinä käytät hummusta?

6 tapaa käyttää hummusta:

  • Dippinä
  • Leivän päälle/ sämpylän väliin
  • Wrappeihin
  • Salaatteihin: Voit lisätä hummuksen joukkoon lisää sitruunamehua, vettä ja öljyä ja käyttää salaatin kastikkeena.
  • Pastan joukkoon
  • Perunamuusin/uuniperunoiden joukkoon

Täältä löydät lisää hummus ohjeita:

Hummus-grillatuista-paprikoista

Palsternakka-sipulihummus

Avokadohummus

Punajuurihummus

Hummus

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Servings

2

dl
Prep time

30

minutes

Ainekset:

  • 230 g kikherneitä (1 tetra)

  • 1/2 tl soodaa

  • n. 3/4 dl sitruunamehua

  • 1-2 valkosipulinkynsi

  • 1/2 tl Maldon merisuolaa

  • 1 dl tahinia (vaalea hyvälaatuinen)

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 2-4 rkl jääkylmää vettä

  • 1/4 tl kuminaa

Valmistus ohjeet:

  • Laita kikherneet kattilaan ja lisää ruokasooda. Peitä kikherneet muutamalla sentillä vettä ja kuumenna seos kiehuvaksi. Pienennä lämpötilaa ja jatka keittämista n. 20 min ajan kunnes kuoret hiukan irtoavat. Valuta kikherneet siivilässä ja valuta niiden päälle viileää vettä. Laita hetkeksi sivuun.
  • Laita monitoimikoneeseen tai tehosekottimeen sitruunamehu, valkosipuli ja suola. Sekoita.
  • Lisää tahini monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on paksua ja kermaista. Seos saattaa tarttua kipon pohjalle ja reunoille, kaavi lastalla tarpeen mukaan. Lorauta joukkoon 2 ruokalusikallista jäävettä. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista, vaaleaa ja kermaista.
  • Lisää joukkoon keitetyt kikherneet, kumina, suola ja oliiviöljy. Sekoita kunnes hummus on tasaista. Lisää jäävettä tarvittaessa.
  • Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Hummus säilyy hyvin jääkaapissa peitettynä jopa viikon.
Hummus

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*