TÀssÀ on perus hummusohje, missÀ ei ole kÀytetty juurikaan mausteita. TÀtÀ on helppo muokata, maustaa yrteillÀ, paahdetuilla paprikoilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja vaikka millÀ. Olen valmistanut hummusta todella monta kertaa ja nyt vihdoin kokeilin netistÀ napattua tapaa miten saada kuohkea ja sileÀ hummus. Taika on (tölkki) kikherneiden keittÀminen soodavedessÀ. Usko pois hummuksen rakenteesta tulee aivan erilainen- ihanan kuohkea ja sileÀ.
Hummushan on loistava lisuke, dippi, salaatinkastike ja leivÀnpÀÀllinen. Mihin sinÀ kÀytÀt hummusta?
6 tapaa kÀyttÀÀ hummusta:
- DippinÀ
- LeivÀn pÀÀlle/ sÀmpylÀn vÀliin
- Wrappeihin
- Salaatteihin: Voit lisÀtÀ hummuksen joukkoon lisÀÀ sitruunamehua, vettÀ ja öljyÀ ja kÀyttÀÀ salaatin kastikkeena.
- Pastan joukkoon
- Perunamuusin/uuniperunoiden joukkoon
TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ hummus ohjeita:
Hummus-grillatuista-paprikoista
Palsternakka-sipulihummus
Avokadohummus
Punajuurihummus
Hummus
Course: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo2
dl30
minutesAinekset:
230 g kikherneitÀ (1 tetra)
1/2 tl soodaa
n. 3/4 dl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynsi
1/2 tl Maldon merisuolaa
1 dl tahinia (vaalea hyvÀlaatuinen)
1 rkl oliiviöljyÀ
2-4 rkl jÀÀkylmÀÀ vettÀ
1/4 tl kuminaa
Valmistus ohjeet:
- Laita kikherneet kattilaan ja lisÀÀ ruokasooda. PeitÀ kikherneet muutamalla sentillÀ vettÀ ja kuumenna seos kiehuvaksi. PienennÀ lÀmpötilaa ja jatka keittÀmista n. 20 min ajan kunnes kuoret hiukan irtoavat. Valuta kikherneet siivilÀssÀ ja valuta niiden pÀÀlle viileÀÀ vettÀ. Laita hetkeksi sivuun.
- Laita monitoimikoneeseen tai tehosekottimeen sitruunamehu, valkosipuli ja suola. Sekoita.
- LisÀÀ tahini monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on paksua ja kermaista. Seos saattaa tarttua kipon pohjalle ja reunoille, kaavi lastalla tarpeen mukaan. Lorauta joukkoon 2 ruokalusikallista jÀÀvettÀ. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista, vaaleaa ja kermaista.
- LisÀÀ joukkoon keitetyt kikherneet, kumina, suola ja oliiviöljy. Sekoita kunnes hummus on tasaista. LisÀÀ jÀÀvettÀ tarvittaessa.
- Maista ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
- Hummus sÀilyy hyvin jÀÀkaapissa peitettynÀ jopa viikon.