Hummus

Hummus

 

TÀssÀ on perus hummusohje, missÀ ei ole kÀytetty juurikaan mausteita. TÀtÀ on helppo muokata, maustaa yrteillÀ, paahdetuilla paprikoilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja vaikka millÀ. Olen valmistanut hummusta todella monta kertaa ja nyt vihdoin kokeilin netistÀ napattua tapaa miten saada kuohkea ja sileÀ hummus. Taika on (tölkki) kikherneiden keittÀminen soodavedessÀ. Usko pois hummuksen rakenteesta tulee aivan erilainen- ihanan kuohkea ja sileÀ.

Hummushan on loistava lisuke, dippi, salaatinkastike ja leivÀnpÀÀllinen. Mihin sinÀ kÀytÀt hummusta?

6 tapaa kÀyttÀÀ hummusta:

  • DippinĂ€
  • LeivĂ€n pÀÀlle/ sĂ€mpylĂ€n vĂ€liin
  • Wrappeihin
  • Salaatteihin: Voit lisĂ€tĂ€ hummuksen joukkoon lisÀÀ sitruunamehua, vettĂ€ ja öljyĂ€ ja kĂ€yttÀÀ salaatin kastikkeena.
  • Pastan joukkoon
  • Perunamuusin/uuniperunoiden joukkoon

Hummus

TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ hummus ohjeita:

Hummus-grillatuista-paprikoista

Palsternakka-sipulihummus

Avokadohummus

Punajuurihummus

Hummus

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Servings

2

dl
Prep time

30

minutes

Ainekset:

  • 230 g kikherneitĂ€ (1 tetra)

  • 1/2 tl soodaa

  • n. 3/4 dl sitruunamehua

  • 1-2 valkosipulinkynsi

  • 1/2 tl Maldon merisuolaa

  • 1 dl tahinia (vaalea hyvĂ€laatuinen)

  • 1 rkl oliiviöljyĂ€

  • 2-4 rkl jÀÀkylmÀÀ vettĂ€

  • 1/4 tl kuminaa

Valmistus ohjeet:

  • Laita kikherneet kattilaan ja lisÀÀ ruokasooda. PeitĂ€ kikherneet muutamalla sentillĂ€ vettĂ€ ja kuumenna seos kiehuvaksi. PienennĂ€ lĂ€mpötilaa ja jatka keittĂ€mista n. 20 min ajan kunnes kuoret hiukan irtoavat. Valuta kikherneet siivilĂ€ssĂ€ ja valuta niiden pÀÀlle viileÀÀ vettĂ€. Laita hetkeksi sivuun.
  • Laita monitoimikoneeseen tai tehosekottimeen sitruunamehu, valkosipuli ja suola. Sekoita.
  • LisÀÀ tahini monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on paksua ja kermaista. Seos saattaa tarttua kipon pohjalle ja reunoille, kaavi lastalla tarpeen mukaan. Lorauta joukkoon 2 ruokalusikallista jÀÀvettĂ€. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista, vaaleaa ja kermaista.
  • LisÀÀ joukkoon keitetyt kikherneet, kumina, suola ja oliiviöljy. Sekoita kunnes hummus on tasaista. LisÀÀ jÀÀvettĂ€ tarvittaessa.
  • Maista ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
  • Hummus sĂ€ilyy hyvin jÀÀkaapissa peitettynĂ€ jopa viikon.
Hummus 2
Hummus

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*