Täytetyt paprikat kikherne-linssi täytteellä

Kikherneillä ja linsseillä täytetyt paprikat

Täytetyissä paprikoissa on täytteenä kikherneitä, linssejä, vihanneksia ja mausteita. Juustoa en laittanut ollenkaan päälle, vaan tein ohjeesta täysin vegaanisen. Mikään ei estä laittamasta juustoraastetta tai fetaa paprikoiden päälle, jos juustosta pitää. Täytettyjen paprikoiden seuraksi sopii nokare jogurttia.

Palkokasvit maistuvat herkulliselta uunipaprikoiden täytteenä.

Kikherneillä ja linsseillä täytetyt paprikat

Kikherneillä ja linsseillä täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa (pienehköjä tai sitten 3 isoa paprikaa)
  • 1 punasipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk kikherneitä
  • 170 g linssejä (käytin 1 pss valmiita Bonduelle luomu linssejä)
  • 4 kypsää tomaattia
  • suolaa, mustapippuria
  • Punaista chilä tai chilirouhetta
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • tuoretta basilikaa
  • koristeluun lehtipersiljaa
  • (päälle: juustoraastetta, fetaa)
  • halkaise paprikat ja asettele ne uunivuokaan tai pellille leikkuupinta ylöspäin.
  • Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä. Laita hienonnettu sipuli ja valkosipuli pannulle, kuulota hetken.
  • Lisää joukkoon hienoksi pilkotut tomaatit, huuhdellut kikherneet, linssit sekä silputtu kevätsipuli. Mausta suolalla, pippurilla, paprikamausteella ja chilillä. Lisää loraus hunajaa joukkoon. Kääntele seosta kunnes tomaattien neste on haihtunut. Tarkista mausteet. Silppua tuore basilika ja sekoita.
  • Lusikoi täyte paprikoiden sisälle ja laita 200 asteiseen uuniin n. 30 minuutin ajaksi kunnes ovat sopivan pehmeitä. Tarkkaile paprikoita sillä ne kypsyvät loppuvaiheessa hetkessä. Noista minunkin paprikoista tuli tälläkertaa vähän liian pehmeitä kun unohdin ne uuniin.
  • Syö paprikat sellaisenaan tai laita nokare jogurttia päälle.
Kikherneillä ja linsseillä täytetyt paprikat

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy