20200708 195112

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto tuoreista vihanneksista

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto on helppotekoinen ja herkullinen. Vihannesten paahtaminen tuo runsaasti lisÀmakua keittoon. Keiton pÀÀlle voi ripotella esim. siemeniÀ. Keitot kuuluu mielestÀni kesÀÀn yhtÀ hyvin kuin salaatitkin. Edullisia vihanneksia kannattaakin nyt ostaa ja kÀyttÀÀ ruuanlaitossa purkkisÀilykkeiden sijaan.

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto tuoreista vihanneksista

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto 2-4 annosta

  • 5-6 kypsÀÀ tomaattia
  • 4 punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttĂ€
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • tuoretta basilikaa (tai kuivattua) tai yrttisekoitusta
  • n. 2 dl vettĂ€ + 1/4 kasvisliemikuutio
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyĂ€
  • Halkaise tomaatit, sipuli ja paprikat. Aseta ne leivinpaperin pÀÀlle pellille, leikkuupinta alaspĂ€in. Ripottele hiukan oliiviöljyĂ€ pÀÀlle sekĂ€ suolaa ja pippuria.
  • Paahda vihannekset 225 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kunnolla paahtuneet ja saaneet vĂ€riĂ€.
  • Irrota tomaateista ja paprikoista kuoret.
  • Laita vihannekset blenderiin, mausteiden ja kiehautetun kasvisliemen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista makun ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
  • Koristele keitto tuoreella basilikalla.

Paahdetun kasvissosekeiton ohjeen löydÀt tÀÀltÀ https://avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-kasvissosekeitto/

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*