Paahdettu tomaatti-paprikakeitto on helppotekoinen ja herkullinen. Vihannesten paahtaminen tuo runsaasti lisÀmakua keittoon. Keiton pÀÀlle voi ripotella esim. siemeniÀ. Keitot kuuluu mielestÀni kesÀÀn yhtÀ hyvin kuin salaatitkin. Edullisia vihanneksia kannattaakin nyt ostaa ja kÀyttÀÀ ruuanlaitossa purkkisÀilykkeiden sijaan.

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto 2-4 annosta
- 5-6 kypsÀÀ tomaattia
- 4 punaista paprikaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulin kynttÀ
- 1 rkl balsamietikkaa
- tuoretta basilikaa (tai kuivattua) tai yrttisekoitusta
- n. 2 dl vettÀ + 1/4 kasvisliemikuutio
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyÀ
- Halkaise tomaatit, sipuli ja paprikat. Aseta ne leivinpaperin pÀÀlle pellille, leikkuupinta alaspÀin. Ripottele hiukan oliiviöljyÀ pÀÀlle sekÀ suolaa ja pippuria.
- Paahda vihannekset 225 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kunnolla paahtuneet ja saaneet vÀriÀ.
- Irrota tomaateista ja paprikoista kuoret.
- Laita vihannekset blenderiin, mausteiden ja kiehautetun kasvisliemen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista makun ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
- Koristele keitto tuoreella basilikalla.
Paahdetun kasvissosekeiton ohjeen löydÀt tÀÀltÀ https://avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-kasvissosekeitto/