Paahdettu tomaatti-paprikakeitto tuoreista vihanneksista

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto on helppotekoinen ja herkullinen. Vihannesten paahtaminen tuo runsaasti lisämakua keittoon. Keiton päälle voi ripotella esim. siemeniä. Keitot kuuluu mielestäni kesään yhtä hyvin kuin salaatitkin. Edullisia vihanneksia kannattaakin nyt ostaa ja käyttää ruuanlaitossa purkkisäilykkeiden sijaan.

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto tuoreista vihanneksista

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto 2-4 annosta

  • 5-6 kypsää tomaattia
  • 4 punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • tuoretta basilikaa (tai kuivattua) tai yrttisekoitusta
  • n. 2 dl vettä + 1/4 kasvisliemikuutio
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • Halkaise tomaatit, sipuli ja paprikat. Aseta ne leivinpaperin päälle pellille, leikkuupinta alaspäin. Ripottele hiukan oliiviöljyä päälle sekä suolaa ja pippuria.
  • Paahda vihannekset 225 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kunnolla paahtuneet ja saaneet väriä.
  • Irrota tomaateista ja paprikoista kuoret.
  • Laita vihannekset blenderiin, mausteiden ja kiehautetun kasvisliemen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista makun ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Koristele keitto tuoreella basilikalla.

Paahdetun kasvissosekeiton ohjeen löydät täältä https://avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-kasvissosekeitto/

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*