papusalsa

Papusalsa

Herkullinen papusalsa on valmistettu mustapavuista, maissista, sipulista, paprikasta ja tomaatista. Avokadoa itse laitan aina mukaan, mutta jos et ole avokadon ystävä niin sen voi jättää poiskin. Salsa maustetaan suolalla, pippurilla, limen mehulla ja hunajalla. Yrtiksi sopii korianteri tai basilika.

Papusalsa sopii meksikolaisten ruokien lisäksi loistavasti grilliruokien kaveriksi, munakkaiden sisään tai vaikkapa leivän päälle. Salsa on niin herkullista, että sitä voi syödä vaikka sellaisenaan.

Papusalsa

Papusalsa

  • 1 tlk mustapapuja
  • 150g maissia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 tomaattia
  • tuoretta korianteria oman maun mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 1 limen mehu
  • (2 avokadoa)

Valmistus

  • Huuhdo ja valuta pavut. Pieni tomaatit, sipuli ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
  • Lisää suola, pippuri ja hunaja joukkoon. Purista limen mehu ja sekoita. Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Papusalsa maistuu todella hyvälle paahdetun leivän tai tuoreen ruisleivän päällä. Papusalsan päälle kananmuna sekä korinteria. Suosittelen, on herkkua!

papusalsa
papusalsa

One Comment

  1. Pingback: Takaisin juurille – sadonkorjuujuhlan vegaaninen kekrimenu - Lähiömutsi

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*