punajuurihummus

Punajuurihummus

Ai ettÀ, jos et ole vielÀ hummusta punajuurista valmistanut niin kannattaa valmistaa. Ihanaa herkkua, varsinkin ruisleipÀviipaleen pÀÀllÀ avokadon kera. TÀssÀ ohjeessa punajuuret on paahdettu. Hummus on myös kevyempÀÀ koska siihen ei ole kÀytetty tahinia.

punajuurihummus
punajuurihummus

TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ hummus ohjeita:

Hummus-grillatuista-paprikoista
Palsternakka-sipulihummus
Avokadohummus

Punajuurihummus

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 3 pientĂ€ punajuurta n. 150g

  • 380 g luomu kikherneitĂ€ (joista herneitĂ€ 230g) valutettuna

  • 3 valkosipulinkynttĂ€

  • oliiviöljyĂ€ n. 1 rkl

  • 1 rkl sitruunamehua

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori valkosipulin kynnet. Laita punajuuri lohkot sekĂ€ valkosipulin kynnet folion pÀÀlle. Pirskottele öliiviöljyĂ€ pÀÀlle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje folio nyytiksi. Laita 200 asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi, kunnes punajuuret ovat hiukan pehmenneet.
  • Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Maistele ja mausta lisÀÀ tarvittaessa.
  • SĂ€ilytĂ€ suljetussa astiassa jÀÀkaapissa.
punajuurihummus
punajuurihummus

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*