punajuurihummus

Punajuurihummus

Ai että, jos et ole vielä hummusta punajuurista valmistanut niin kannattaa valmistaa. Ihanaa herkkua, varsinkin ruisleipäviipaleen päällä avokadon kera. Tässä ohjeessa punajuuret on paahdettu. Hummus on myös kevyempää koska siihen ei ole käytetty tahinia.

punajuurihummus
punajuurihummus

Täältä löydät lisää hummus ohjeita:

Hummus-grillatuista-paprikoista
Palsternakka-sipulihummus
Avokadohummus

Punajuurihummus

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 3 pientä punajuurta n. 150g

  • 380 g luomu kikherneitä (joista herneitä 230g) valutettuna

  • 3 valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä n. 1 rkl

  • 1 rkl sitruunamehua

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori valkosipulin kynnet. Laita punajuuri lohkot sekä valkosipulin kynnet folion päälle. Pirskottele öliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje folio nyytiksi. Laita 200 asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi, kunnes punajuuret ovat hiukan pehmenneet.
  • Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Maistele ja mausta lisää tarvittaessa.
  • Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.
punajuurihummus
punajuurihummus

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*