Ai ettÀ, jos et ole vielÀ hummusta punajuurista valmistanut niin kannattaa valmistaa. Ihanaa herkkua, varsinkin ruisleipÀviipaleen pÀÀllÀ avokadon kera. TÀssÀ ohjeessa punajuuret on paahdettu. Hummus on myös kevyempÀÀ koska siihen ei ole kÀytetty tahinia.

TÀÀltÀ löydÀt lisÀÀ hummus ohjeita:
Hummus-grillatuista-paprikoista
Palsternakka-sipulihummus
Avokadohummus
Punajuurihummus
Course: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo10
minutes30
minutesAinekset:
3 pientÀ punajuurta n. 150g
380 g luomu kikherneitÀ (joista herneitÀ 230g) valutettuna
3 valkosipulinkynttÀ
oliiviöljyÀ n. 1 rkl
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori valkosipulin kynnet. Laita punajuuri lohkot sekÀ valkosipulin kynnet folion pÀÀlle. Pirskottele öliiviöljyÀ pÀÀlle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje folio nyytiksi. Laita 200 asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi, kunnes punajuuret ovat hiukan pehmenneet.
- Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Maistele ja mausta lisÀÀ tarvittaessa.
- SÀilytÀ suljetussa astiassa jÀÀkaapissa.