Kasviscouscousta ja tsatsikia

Kasviscouscousta ja tsatsikia

Couscousin valmistaminen on todella nopeaa. Muutama minuutti ja se on valmista. Coucous kannattaa maustaa hyvin sillä se on muuten todella mautonta. Tässä ohjeessa olen käyttänyt vain kypsentämättömiä vihanneksia. Tarkoitus oli valmistaa nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Mikään ei estä kypsentämästä vihanneksia pienessä öljytilkassa. Tsatsikin valmistamiseen menee hetki, sen voi toki ostaa valmiinakin tai valmistaa vaikkapa jo edellisenä päivänä. Kasviscouscous on värikäs lisuke esimerkiksi broilerille, kasvispihveille ja erilaisille pyöryköille.

Kasviscouscousta ja tsatsikia

Voisit pitää myös näistä ohjeista:

Varikas-couscoussalaatti
Kasviscoucousta ja halloumia
Paistettu kasvisriisi
Seesamitofua ja kasvisriisiä
Paaahdettuja-juureksia-tomaattikastikkeessa ja couscousia

Kasviscouscousta ja tsatsikia

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo ja nopea
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

5

minutes

Ainekset:

  • Kasviscouscous
  • 3 dl =200 g täysjyväcouccousia

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 4 tomaattia

  • kevätsipulinvarsia tai 1 punasipuli

  • 1 punainen paprika

  • sokeriherneenpalkoja

  • 1-2 rkl sitruunamehua

  • 1 tl yrttimausteseosta

  • Maldon merisuolahiutaleita

  • loraus oliiviöljyä

  • mustapippuria

  • 1/2 ruukkua tuoretta lehtipersiljaa silputtuna

  • (chiliä)

  • Tsatsiki
  • ½ tuorekurkku

  • 170g kreikkalaista jogurttia

  • 2 tl sitruunamehua

  • 1  valkosipulinkynsi

  • pieni loraus hunajaa

  • Maldon merisuolahiutaleita ( ja mustapippuria)

Valmistus ohjeet:

  • Kasviscouscous
  • Laita couscous kulhoon, kaada päälle kiehuvaa vettä (pakkauksen ohjeen mukaan vettä), jossa kasvisliemikuutio. Peitä kannella.
  • Pilko kasvikset pieneksi. Sekoita kaikki kasvikset ja mausteet couscousin joukkoon. Lisää mausteita tarvittaessa.
  • Tsatsiki
  • Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suolaa. Valuta vähintään 15 min ajan ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.
  • Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulimurska ja turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja hunajalla.
  • Anna tsatsikin vetäytyä mielellään hetkenaikaa jääkaapissa ennen tarjoilua
Kasviscouscousta ja tsatsikia
Kasviscouscousta ja tsatsikia
Kasviscouscousta ja tsatsikia

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*