Seesamitofua ja mausteriisiä

DSC5670

Currylla, korianterilla ja sitruunalla maustettettua riisiä ja seesamimarinoitua tofua jugurttinokareella.

Tofu on todella hyvää, mutta jotta se maistuu hyvälle, niin on hyvä muistaa muutama seikka. Tofu kannattaa kuivata hyvin ja jos sitä ei mausta kunnolla niin se ei maistu miltään.

Voit kurkata myös täältä mihin seesamitofu sopii todella hyvin: https://www.avokadoajasitruunaa.fi/seesamitofu-salaattikaarot/

Seesamitofua ja mausteriisiä
Seesaminmarinoidut tofupalat
DSC5670
Print

Seesamitofua ja mausteriisiä

0,0 rating
  • V
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:40 mins
  • Serves:2
  • Freezable:Yes

Nutrition per portion

Ingredients
  • Mausteriisi:
  • 1,5-2 dl Basmati täysjyväriisiä
  • 1/2-1 pkt herkkusieniä
  • 1/2 pkt kevätsipulia
  • 1 dl pakasteherneitä
  • kourallinen babypinaattia tai lehtikaalia
  • inkivääriä raastettuna n. 2 rkl
  • curryjauhetta
  • puolikas nippu tuoretta korianteria
  • 1 punainen chili
  • 1/2 sitruunanmehu
  • kevyt luonnonjugurttia
  • Seesamitofu:
  • 1 pkt kiinteää tofua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • ripaus valkosipulijauhetta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl maissitärkkelys
Method
  • Seesamitofu:
  • Kiedo tofupala astiapyyhkeeseen ja laita sen päälle joku raskas esine, esim keittokirjoja tai kodinkone. Anna tofun olla painon alla reilu 30 min.
  • Sekoita seesamitofun marinadin ainekset sekaisin. Leikkaa tofu kolmioiksi ja laita ne marinadiin maustumaan. Anna maustua vähintään 30 min tai jopa yön yli. Sekoita marinadia muuutaman kerran, jotta palat maustuvat tasaisesti.
  • Kun tofu on marinoitunut niin sekoita maissitärkkelys ja seesaminsiemenet tofujen joukkoon. Asettele tofupalat leivinpaperin päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 30-40 min. Käännä paiston puolivälissä.
 
  • Mausteriisi:
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
  • Leikkaa sienet pienemmiksi ja paista pannulla pienessä määrässä öljyä. Silppua inkivääri, chilit (poista siemenet), kevätsipulit ja korianteri.  Lisää silputut ksvikset pannulle ja  lisää joukkoon pari teelusikallista curryjauhetta. Paista kahden minuutin ajan ja lisää sitten pannulle herneet ja pinaatti /lehtikaali. Valuta riisi ja lisää sekin sekoitellen ainesten joukkoon. Paista parin minuutin ajan. Purista sitten sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja lisää mausteita tarvittaessa.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy