Kasviscoucous on sellainen ruoka jota aina vÀlillÀ on ihan pakko kokkailla, on se niin hyvÀÀ. Couscous on todella nopea valmistaa ja siihen voi lisÀtÀ kaikkia mahdollisia herkullisia kasviksia mitÀ vain haluat. YleensÀ mitÀ minÀ lisÀÀn aina on porkkana, se antaa kivasti luonnollista makeutta. Sipulia ja valkosipulia tietysti, antavat runsaasti makua. Muut kasvikset valikoin sen mukaan mitÀ kaapista löytyy.
Kasviscouscousiin on laitettava mausteita runsaasti, muuten se ei maistu miltÀÀn. Eli reilulla kÀdellÀ mausteet ja tulisuutta mukaan jos siitÀ pidÀt. Kasviscouscousin lisÀkkeeksi teen yleensÀ tsatsikia tai sitten avokadojugurttikastiketta, ohjeet niihinkin löydÀt reseptin alapuolelta.
Kasviscouscousta ja halloumia (4 annosta)
- 2 porkkanaa
- 2 kpl erivÀrisiÀ paprikoita
- 1 sipuli (ja kevÀtsipulia)
- pieni kesÀkurpitsa
- 2-4 kpl valkosipulinkynttÀ
- suolaa ja mustapippuria
- Yrttimausteseosta
- paprikamaustetta tai kurkumaa
- cayennepippuria tai chiliÀ
- loraus hunajaa
- 2 dl couscous-suurimoita
- 2 dl vettÀ
- kasvisliemikuutio
- lehtipersiljaa koristeluun
- 1-2 pkt Halloumia
Palottele kasvikset. Kuumenna öljy pannulla ja lisÀÀ kasvikset. Mausta runsaalla kÀdellÀ. Paista kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
Kuumenna vesi, lisÀÀ sinne kasvisliemikuutio ja valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kasvikset couscousin joukkoon. Tarkista mausteet.
Viipaloi halloumijuusto ja paista pannulla kauniin ruskeaksi.
LisÀÀ couscousin pÀÀlle persiljaa ja halloum viipaleet. Tarjoile coucocusin kanssa tsatsikia tai jugurttikastiketta (avokadolla tai ilman).
TÀÀltÀ löydÀt ihania kastikkeita coucocusin seuraksi:
https://avokadoajasitruunaa.fi/avokado-jogurtti-kastike/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kevyempi-tsatsiki/