Kasviscouscousta ja halloumia

Kasviscoucous on sellainen ruoka jota aina välillä on ihan pakko kokkailla, on se niin hyvää. Couscous on todella nopea valmistaa ja siihen voi lisätä kaikkia mahdollisia herkullisia kasviksia mitä vain haluat. Yleensä mitä minä lisään aina on porkkana, se antaa kivasti luonnollista makeutta. Sipulia ja valkosipulia tietysti, antavat runsaasti makua. Muut kasvikset valikoin sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Kasviscouscousiin on laitettava mausteita runsaasti, muuten se ei maistu miltään. Eli reilulla kädellä mausteet ja tulisuutta mukaan jos siitä pidät. Kasviscouscousin lisäkkeeksi teen yleensä tsatsikia tai sitten avokadojugurttikastiketta, ohjeet niihinkin löydät reseptin alapuolelta.

Kasviscouscousta ja halloumia (4 annosta)

  • 2 porkkanaa
  • 2 kpl erivärisiä paprikoita
  • 1 sipuli (ja kevätsipulia)
  • pieni kesäkurpitsa
  • 2-4 kpl valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • Yrttimausteseosta
  • paprikamaustetta tai kurkumaa
  • cayennepippuria tai chiliä
  • loraus hunajaa
  • 2 dl couscous-suurimoita
  • 2 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • lehtipersiljaa koristeluun
  • 1-2 pkt Halloumia

Palottele kasvikset. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Mausta runsaalla kädellä. Paista kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.

Kuumenna vesi, lisää sinne kasvisliemikuutio ja valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kasvikset couscousin joukkoon. Tarkista mausteet.

Viipaloi halloumijuusto ja paista pannulla kauniin ruskeaksi.

Lisää couscousin päälle persiljaa ja halloum viipaleet. Tarjoile coucocusin kanssa tsatsikia tai jugurttikastiketta (avokadolla tai ilman).

Täältä löydät ihania kastikkeita coucocusin seuraksi:
https://avokadoajasitruunaa.fi/avokado-jogurtti-kastike/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kevyempi-tsatsiki/

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*