Kasviscouscousta ja halloumia

20200524 170842 2

Kasviscoucous on sellainen ruoka jota aina välillä on ihan pakko kokkailla, on se niin hyvää. Couscous on todella nopea valmistaa ja siihen voi lisätä kaikkia mahdollisia herkullisia kasviksia mitä vain haluat. Yleensä mitä minä lisään aina on porkkana, se antaa kivasti luonnollista makeutta. Sipulia ja valkosipulia tietysti, antavat runsaasti makua. Muut kasvikset valikoin sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Kasviscouscousiin on laitettava mausteita runsaasti, muuten se ei maistu miltään. Eli reilulla kädellä mausteet ja tulisuutta mukaan jos siitä pidät. Kasviscouscousin lisäkkeeksi teen yleensä tsatsikia tai sitten avokadojugurttikastiketta, ohjeet niihinkin löydät reseptin alapuolelta.

20200524 170025 2

Kasviscouscousta ja halloumia (4 annosta)

  • 2 porkkanaa
  • 2 kpl erivärisiä paprikoita
  • 1 sipuli (ja kevätsipulia)
  • pieni kesäkurpitsa
  • 2-4 kpl valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • Yrttimausteseosta
  • paprikamaustetta tai kurkumaa
  • cayennepippuria tai chiliä
  • loraus hunajaa
  • 2 dl couscous-suurimoita
  • 2 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • lehtipersiljaa koristeluun
  • 1-2 pkt Halloumia

Palottele kasvikset. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Mausta runsaalla kädellä. Paista kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.

Kuumenna vesi, lisää sinne kasvisliemikuutio ja valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kasvikset couscousin joukkoon. Tarkista mausteet.

Viipaloi halloumijuusto ja paista pannulla kauniin ruskeaksi.

Lisää couscousin päälle persiljaa ja halloum viipaleet. Tarjoile coucocusin kanssa tsatsikia tai jugurttikastiketta (avokadolla tai ilman).

Täältä löydät ihania kastikkeita coucocusin seuraksi:
https://avokadoajasitruunaa.fi/avokado-jogurtti-kastike/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kevyempi-tsatsiki/

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy