Palsternakka ranskalaisia jogurttidipillä

20200523 140939

Siis nam, nam ja nam. Voisin syödä palsternakka ranskalaisia vaikka joka päivä. Palsternakka maistuu herkulliselta kypsennettynä, pehmeän makealta. Palsternakka ranskalaisia voi syödä lisäkkeenä samaan tapaan kuin perunaakin. Välttämättä ranskalaiset ei kaipaa rinnalleen dippiä, mutta dippikastike sopii todella hyvin seuraksi.

20200523 140858

Palsternakka ranskalaiset jogurttidipillä (4 annosta)

  • 2 isoa tai 4 pienempää palsternakkaa
  • 1 rkl (tai enemmän) oliivi-tai kookosöljyä
  • 2 rkl paprikamaustetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • Päälle koristeeksi: lehtipersiljaa
  • Jogurttidippi:
  • 1 prk 5% kreikkalainen jugurttia (170g)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl paprikamaustetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori palsternakat ja leikkaa tikuiksi. Laita palsternakat suureen kulhoon ja lisää sinne öljy ja mausteet, sekoita. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle pellille ja laita 200 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi, kunnes ranskalaiset ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Voit lisätä lopuksi uunin lämpöä, niin että ranskalaiset tulevat rapeammaksi.

Tee dippi sekoittamalla kaikki kastikeainekset kulhossa sekaisin. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna maustua hetken. Dippaile ranskalaiset jogurttidipissä tai lisää nokare lautaselle. Nauti!

Vinkki: Voit valmistaa palsternakka ranskalaiset myös AirFryerissä.

Kurkkaa myös näitä uunivihannesohjeita:
https://avokadoajasitruunaa.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://avokadoajasitruunaa.fi/bbalsamicolla-maustetut-uunivihannekset/

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy