Palsternakka ranskalaisia jogurttidipillä

Siis nam, nam ja nam. Voisin syödä palsternakka ranskalaisia vaikka joka päivä. Palsternakka maistuu herkulliselta kypsennettynä, pehmeän makealta. Palsternakka ranskalaisia voi syödä lisäkkeenä samaan tapaan kuin perunaakin. Välttämättä ranskalaiset ei kaipaa rinnalleen dippiä, mutta dippikastike sopii todella hyvin seuraksi.

Palsternakka ranskalaisia jogurttidipillä

Palsternakka ranskalaiset jogurttidipillä (4 annosta)

  • 2 isoa tai 4 pienempää palsternakkaa
  • 1 rkl (tai enemmän) oliivi-tai kookosöljyä
  • 2 rkl paprikamaustetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • Päälle koristeeksi: lehtipersiljaa
  • Jogurttidippi:
  • 1 prk 5% kreikkalainen jugurttia (170g)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl paprikamaustetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori palsternakat ja leikkaa tikuiksi. Laita palsternakat suureen kulhoon ja lisää sinne öljy ja mausteet, sekoita. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle pellille ja laita 200 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi, kunnes ranskalaiset ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Voit lisätä lopuksi uunin lämpöä, niin että ranskalaiset tulevat rapeammaksi.

Tee dippi sekoittamalla kaikki kastikeainekset kulhossa sekaisin. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna maustua hetken. Dippaile ranskalaiset jogurttidipissä tai lisää nokare lautaselle. Nauti!

Vinkki: Voit valmistaa palsternakka ranskalaiset myös AirFryerissä.

Kurkkaa myös näitä uunivihannesohjeita:
https://avokadoajasitruunaa.fi/uunijuurekset-yrttimausteella/
https://avokadoajasitruunaa.fi/bbalsamicolla-maustetut-uunivihannekset/

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*