Uunijuureksia tulee tehtyÀ usein, sillÀ niihin on helppoa laittaa kaikki ne juurekset jotka ovat jÀÀneet jÀÀkaappiin ja mikÀ parasta uunijuurekset voi tarjoilla ihan minkÀ tahansa proteiinin kanssa.
NÀihin yrttimaustettuihin uunijuureksiin kÀytin punajuurta, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua ja sipulia. YhtÀhyvin joukkoon olisi voinut laittaa ihan mitÀ tahansa muita vihanneksia. Perunaa ja bataattia voi hyvin myös laittaa sekaan. Maustoin juurekset kuivatuilla yrteillÀ ja joukkoon laitoin vain ruokalusikallisen oliiviöljyÀ.
TÀllÀ kertaa tein uunijuuresten seuraksi Kaurapaloja. Maustoin ne suolalla, paprikamausteella ja cayennepippurilla ja paistoin paistinpannulla. Kermaviilikastikkeen tein myös lisÀksi.
Kun uunijuureksia valmistaa kannattaa muistaa muutama seikka.. ĂlĂ€ tĂ€ytĂ€ peltiĂ€ liian tĂ€yteen. LeivitĂ€ vihannekset tasaisesti pellille, sen verran ettĂ€ eivĂ€t ole pÀÀllekkĂ€in.

Loistavia vaihtoehtoja uunijuureksiin:
peruna, bataatti
paprika
kesÀkurpitsa
herkkusienet
ruusukaalit, parsakaali
Yrttisten uunijuuresten kanssa sopii loistavasti
https://avokadoajasitruunaa.fi/sipulinen-kermaviilikastike/ tai https://avokadoajasitruunaa.fi/maukas-kermaviilikastike/
Kokeile myös
Balsamicolla maustettuja uunivihanneksia
VÀrikkÀitÀ uunijuureksia vinegretillÀ
Uunijuurekset yrttimausteella
Course: Salaatit ja lisÀkkeet4
servings15
minutes20
minutesAinekset:
3-4 porkkanaa
lanttu
palsternakka
1 iso punajuuri
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyÀ
timjamia
rosmariinia
basilikaa ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
Koristeeksi: tuoretta timjamia tai persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja paloittele juurekset.
- Laita juurekset isoon kulhoon ja lisÀÀ oliiviöljy ja mausteet joukkoon. Sekoita
- Laita juurekset leivinpaperin pÀÀlle ja laita pelti uuniin 225 asteeseen n. 20 min ajaksi. KÀÀnnÀ juurekset paiston puolivÀlissÀ. Paista kunnes vihannekset ovat sopivan pehmeitÀ ja ovat saaneet vÀriÀ.
- Tarjoa uunivihannekset sellaisenaan esim. kaurapalan tai haluamasi proteiinin kanssa. Jos haluat extraa voit tehdÀ kermaviilikastikkeen juuresten seuraksi.
Notes
- Ohjeessa on kÀytetty kuivattuja mausteita. Mausteiden mÀÀrÀ 1/2-1 tl per mauste.
Miksi valkaisematon leivinpaperi? Eikös jokainen itse saa pÀÀttÀÀ minkÀ vÀristÀ paperia kÀyttÀÀ.
Moikka,
Tuo leivinpaperi ehdotuksen olin laittanut sen takia, koska luin jostain ettÀ uunijuureksista tulee rapeammat kun paistaa ruskealla. TiedÀ nyt tuota. Valkoinen leivinpaperi ajaa saman asian :)
Aivan joo, enpÀ oo tullut ajatelleeksi tuota :) TÀytyy kokeilla onko eroa.