uunivihannekset3

Balsamicolla maustetut uunivihannekset

 

Kasvisten lisÀÀminen ruokavalioon onnistuu helposti uunijuuresten muodossa. Vaihtelua saa helposti vaihtelemalla eri kasviksia. NÀmÀ makean suolaiset karamellisoidut balsamico-paahdetut uunivihannekset ovat niin herkullisia. Uunivihannesten lisÀkkeeksi sopii ihan mikÀ tahansa proteiini esim. tofu, halloumi, liha tai kana.

Balsamico-marinadi kannattaa tehdÀ tupla-annoksena jos sinulla on enemmÀn kasviksia.

TÀÀltÀ löydÀt Yrttimaustettujen vihannesten ohjeen.

Balsamicolla maustetut uunivihannekset

Balsamicolla maustetut uunivihannekset

4 annosta

  • Vihannekset:
  • 1-2 palsternakkaa
  • 3-5 porkkanaa
  • herkkusieniĂ€
  • 2-3 punasipulia
  • (suolaa)
  • Balsamico-marinadi:
  • 1 rkl oliiivöljyĂ€
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1/2 tl Dijon-hunaja sinappia
  • 1/2 tl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria
  • PÀÀlle: lehtipersiljaa
  • Kuumenna uuni 200ÂșC: seen
  • YhdistĂ€ pienessĂ€ kulhossa oliiviöljy, balsamietikka, hunaja, soijakastike, Dijon-sinappi, kuivattu basilika ja pippuri. Aseta marinadi sivuun.
  • Kuori ja pilko vihannekset
  • LevitĂ€ vihannekset tasaisesti uunipellille.
  • Kaada balsamico-marinadi tasaisesti vihannesten pÀÀlle. LisÀÀ tarvittaessa suolaa.
  • Paista uunissa n. 20-25 min.
  • SiirrĂ€ vihannekset tarjoiluastiaan ja ripottele pÀÀlle silputtua persiljaa.
  • VINKKI: Tarjoa esim halloumin tai rapean tofun kanssa

uunivihannekset
uunivihannekset

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*