Kasvisten lisÀÀminen ruokavalioon onnistuu helposti uunijuuresten muodossa. Vaihtelua saa helposti vaihtelemalla eri kasviksia. NÀmÀ makean suolaiset karamellisoidut balsamico-paahdetut uunivihannekset ovat niin herkullisia. Uunivihannesten lisÀkkeeksi sopii ihan mikÀ tahansa proteiini esim. tofu, halloumi, liha tai kana.
Balsamico-marinadi kannattaa tehdÀ tupla-annoksena jos sinulla on enemmÀn kasviksia.
TÀÀltÀ löydÀt Yrttimaustettujen vihannesten ohjeen.
Balsamicolla maustetut uunivihannekset
4 annosta
- Vihannekset:
- 1-2 palsternakkaa
- 3-5 porkkanaa
- herkkusieniÀ
- 2-3 punasipulia
- (suolaa)
- Balsamico-marinadi:
- 1 rkl oliiivöljyÀ
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl soijakastiketta
- 1/2 tl Dijon-hunaja sinappia
- 1/2 tl kuivattua basilikaa
- mustapippuria
- PÀÀlle: lehtipersiljaa
- Kuumenna uuni 200ÂșC: seen
- YhdistÀ pienessÀ kulhossa oliiviöljy, balsamietikka, hunaja, soijakastike, Dijon-sinappi, kuivattu basilika ja pippuri. Aseta marinadi sivuun.
- Kuori ja pilko vihannekset
- LevitÀ vihannekset tasaisesti uunipellille.
- Kaada balsamico-marinadi tasaisesti vihannesten pÀÀlle. LisÀÀ tarvittaessa suolaa.
- Paista uunissa n. 20-25 min.
- SiirrÀ vihannekset tarjoiluastiaan ja ripottele pÀÀlle silputtua persiljaa.
- VINKKI: Tarjoa esim halloumin tai rapean tofun kanssa