Kasvismunakas valmistuu kÀdenkÀÀnteessÀ maittavaksi lounaaksi. Voit kÀyttÀÀ kaikkia kasviksia mitÀ jÀÀkaapistasi löytyy. Jos sinulla on edellispÀivÀn ylijÀÀneitÀ uunivihannneksia voit lisÀtÀ ne suoraan munakkaan joukkoon. Jos kÀytÀt raakoja vihanneksia niin pyörÀytÀ niitÀ hetken pannulla. Voit myös lisÀtÀ juustoa antamaan makua. Munakas maistuu sellaisenaan tai raikkaan yksinkertaisen salaatin kanssa.
Kasvismunakas (2 annosta)
- 4 kananmunaa
- 3 rkl maitoa tai vettÀ (tai kevytkermaa)
- suolaa ja mustapippuria
- (cayennepippuria tai tabascoa)
- kesÀkurpitsaa
- paprikaa
- punasipulia
- porkkanaa
- herkkusieniÀ
- lehtipersiljaa ( tai ruohosipulia tai basilikaa)
- Vaihtoehtoisesti: (NÀitÀ ei tarvitse kypsentÀÀ etukÀteen: maissia, pinaattia, tomaattia, fetaa, juustoa, raejuustoa)
Palottele vihannekset. LisÀÀ pannulle öljyÀ ja paista kasviksia hetken pannulla kunnes ne ovat saaneet vÀriÀ. SiirrÀ kasvikset syrjÀÀn lautaselle odottamaan. PyyhkÀise pannu puhtaaksi.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. LisÀÀ joukkoon maito, suola ja mustapippuri. LisÀÀ pannulle rasvaa ja paista munakasta hiljalleen pienellÀ lÀmmöllÀ. Jos kÀytÀt juustoa tai fetaa lisÀÀ ne kun munamassa on lÀhes hyytynyt.
Kun munakas on valmis laita sen pinnalle tÀyteainekset. Voit kÀÀntÀÀ munakkaan kahteen tai kolmeen osaan tai tehdÀ tÀllÀisen taiteellisen version kuten minulla kuvassa.
Viimeistele kasvismunakas tuoreilla yrteillÀ. Kumoa lautaselle ja tarjoa halutessasi salaatin kera.