Kasvisvartaat jugurttikastikkeella

20200531 164037

Kesän grillailuihin kuuluu ehdottomasti kasvisvartaat. Niitä on mukava tehdä ja laittaa kesäpöytään tarjolle. Kasvisvartaiden päälle sopii balsamico mutta loistavasti niiden ja uusien perunoiden kanssa sopii jugurttikastike. Näihin vartaisiin olen käyttänyt paprikoita, punasipulia, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Vartaisiin voi laittaa lisäksi myös esim. maissia.

Kasvisvartaat jugurttikastikkeella

Kasvisvartaat (4 varrasta)

  • 2 punasipulia
  • kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen tai oranssi paprika
  • herkkusieniä
  • oliiviöljyä

Yrttiöljy

  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • n. 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna tai jotain muuta tuoretta yrttiä
  • suolaa ja pippuria
  • yrttitarhan sekoitus maustetta
  • 1/2 tl hunajaa

Jugurttikastike:

  • 170 g kreikkalasta jugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl sweet chili saucea
  • 1 rkl tai enemmän silputtua lehtipersiljaa tai jotain muuta tuoretta yrttiä
kasvisvartaat
  • Pieni kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa vartaat laittamalla vuoronperään erilaiset kasvikset, niin että punasipulit tulevat molempiin päihin.
  • Valmista yrttiöljy sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Sivele vartaat yrttiöljyllä.
  • Grillaa vartaita käännellen, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja ne ovat hiukan pehmenneet.
  • Sekoita jugurttikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kasvisvartaiden kanssa.

Täältä löydät grillattujen kasvisten ja tofun ohjeen
https://avokadoajasitruunaa.fi/grillattua-tofua-ja-kasviksia/

Maukas kermaviilikastike sopii myös grilliruokien seuraksi https://avokadoajasitruunaa.fi/maukas-kermaviilikastike/

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy