Jos olet hummuksen ystÀvÀ niin tÀtÀ hummusta rakastat varmasti. Jos hummuksen valmistaminen ei ole tuttua niin ei hÀtÀÀ. Kannattaa itse valmistaa, sillÀ valmistaminen on todella helppoa. TÀmÀ hummus vie hiukan enemmÀn aikaa kuin tavallinen hummus, sillÀ paprikat paahdetaan puolisen tuntia uunissa. Hummus on monikÀyttöinen tahna ja se sopii leivÀn levitteeksi, ruokien lisÀkkeeksi ja dippikastikkeeksi.


Hummus grillatuista paprikoista ja aurinkokuivatuista tomaateista
Course: Kastikkeet ja dipit10
servings15
minutes30
minutesAinekset:
4 punaista paprikaa
1 tl oliiviöljyÀ paprikoiden pÀÀlle
1 tlk kikherneitÀ
1 valkosipulin kynsi
100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssÀ + niiden öljyÀ n. 1 rkl
1-2 rkl vettÀ tjos haluat hummuksesta juoksevampaa
1,5 rkl tahinia
ripaus suolaa
1-1,5Â rkl sitruunamehua
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne neljÀÀn osaan ja levitÀ leivinpaperin pÀÀlle pellille. Lorauta paprikoiden pÀÀlle öljyÀ. Laita uuniin n. 30 minuutin ajaksi. Anna paprikoiden jÀÀhtyÀ.
- Laita jÀÀhtyneet paprikat muiden aineiden kanssa tehosekottimeen. Sekoita kunnes seos on tasaista. LisÀÀ nestettÀ ja mausteita tarvittaessa.
- Voit lorauttaa oliiviöljyÀ hummuskulhon pÀÀlle.

Aivan upea resepti! Kaikki tykkÀsivÀt.
Oi kiitos, ihanaa ettÀ piditte. Mustakin tuo on ihan superhyvÀ hummus.