Hummus-grillatuista-paprikoista

Hummus-grillatuista-paprikoista ja aurinkokuivatuista tomaateista

Jos olet hummuksen ystävä niin tätä hummusta rakastat varmasti. Jos hummuksen valmistaminen ei ole tuttua niin ei hätää. Kannattaa itse valmistaa, sillä valmistaminen on todella helppoa. Tämä hummus vie hiukan enemmän aikaa kuin tavallinen hummus, sillä paprikat paahdetaan puolisen tuntia uunissa. Hummus on monikäyttöinen tahna ja se sopii leivän levitteeksi, ruokien lisäkkeeksi ja dippikastikkeeksi.

Hummus-grillatuista-paprikoista
Hummus-grillatuista-paprikoista

Hummus grillatuista paprikoista ja aurinkokuivatuista tomaateista

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipit
Servings

10

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 4 punaista paprikaa

  • 1 tl oliiviöljyä paprikoiden päälle

  • 1 tlk kikherneitä

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä + niiden öljyä n. 1 rkl

  • 1-2 rkl vettä tjos haluat hummuksesta juoksevampaa

  • 1,5 rkl tahinia

  • ripaus suolaa

  • 1-1,5 rkl sitruunamehua

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne neljään osaan ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Lorauta paprikoiden päälle öljyä. Laita uuniin n. 30 minuutin ajaksi. Anna paprikoiden jäähtyä.
  • Laita jäähtyneet paprikat muiden aineiden kanssa tehosekottimeen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää nestettä ja mausteita tarvittaessa.
  • Voit lorauttaa oliiviöljyä hummuskulhon päälle.
Hummus-grillatuista-paprikoista
Hummus-grillatuista-paprikoista

2 Comments

  1. Anne Forstén

    Aivan upea resepti! Kaikki tykkäsivät.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*