Jos olet hummuksen ystävä niin tätä hummusta rakastat varmasti. Jos hummuksen valmistaminen ei ole tuttua niin ei hätää. Kannattaa itse valmistaa, sillä valmistaminen on todella helppoa. Tämä hummus vie hiukan enemmän aikaa kuin tavallinen hummus, sillä paprikat paahdetaan puolisen tuntia uunissa. Hummus on monikäyttöinen tahna ja se sopii leivän levitteeksi, ruokien lisäkkeeksi ja dippikastikkeeksi.
![Hummus-grillatuista-paprikoista](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2029/07/DSC7787.jpg)
![Hummus-grillatuista-paprikoista](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2029/07/DSC7783.jpg)
Hummus grillatuista paprikoista ja aurinkokuivatuista tomaateista
Course: Kastikkeet ja dipit10
servings15
minutes30
minutesAinekset:
4 punaista paprikaa
1 tl oliiviöljyä paprikoiden päälle
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä + niiden öljyä n. 1 rkl
1-2 rkl vettä tjos haluat hummuksesta juoksevampaa
1,5 rkl tahinia
ripaus suolaa
1-1,5 rkl sitruunamehua
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne neljään osaan ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Lorauta paprikoiden päälle öljyä. Laita uuniin n. 30 minuutin ajaksi. Anna paprikoiden jäähtyä.
- Laita jäähtyneet paprikat muiden aineiden kanssa tehosekottimeen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää nestettä ja mausteita tarvittaessa.
- Voit lorauttaa oliiviöljyä hummuskulhon päälle.
![Hummus-grillatuista-paprikoista](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2029/07/DSC7781.jpg)
Aivan upea resepti! Kaikki tykkäsivät.
Oi kiitos, ihanaa että piditte. Mustakin tuo on ihan superhyvä hummus.