Helpot rukiiset patongit

Helpot rukiiset patongit

Näitä patonkeja on kiva leipoa, ei tarvitse olla jauhopeukalo onnistuakseen.. Jauhoina on käytetty luomu ruis- ja vehnäjauhoja. Ohjeesta tulee kaksi ohutta patonkia ja riittää varmasti ainakin neljälle hengelle..

Ohje on otettu Kinnusen Myllyn ruisjauho pussista.

Helpot rukiiset patongit
Helpot rukiiset patongit

Helpot ruispatongit

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Baking time

20

minutes
Total time

1

hour 

20

minutes

Ainekset:

  • 2,5 dl vettä

  • 0,5 pkt hiivaa

  • 2 tl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 3 dl luomu ruisjauhoja

  • 3 dl luomu vehnäjauhoja

  • 1 rkl öljyä

Valmistus ohjeet:

  • Sekoita hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot j aöljy ja vaivaa palloksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
  • Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahdeksi palloksi. Kauli pallot pyöreiksi tai soikeiksi levyiksi ja kääri rullalle. Viillä veitsellä rukseja patongin päälle.
  • Kohota liinan alla n. 15 min.
  • Paista 225 asteessa n. 20 min.
Helpot rukiiset patongit
Helpot rukiiset patongit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*