Kevätrisotto

Kevätrisotto

Olipa ihana viikonloppu kokkauspäivä ihanan Saispalisää-blogista Annan kanssa. Meidän kokkailusta syntyi herkullinen kevätsrisotto. Kokeilkaa, ihastutte varmasti!

Annoksia tästä satsista tulee 5 – 6

Kevätrisotto

Valmista ruoka tekemällä ensin kasvispyree, maustettu ricotta ja viimeiseksi risotto. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Kasvispyree

Valmistus:

Kiehauta kevyesti suolattu vesi ja lisää veteen ensin broccolinit tai bimit. Hetki ennen kuin ne ovat kypsiä, heitä mukaan herneet, ja keitä kunnes ne ovat juuri ja juuri lämmenneet. Valuta vesi pois ja yhdistä kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Soseuta kunnes saat sileän seoksen. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Tarksita maku!

Maustettu ricotta

  • Purkki, 250 g ricottajuustoa
  • Kourallinen tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • Pecorino-juustoa raasteena oman maun mukaan
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Sitruunamehua oman maun mukaan
  • Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:

Yhdistä ricottajuusto hienonnetun persiljan, pecorino-raasteen, valkoviinietikan, sitruunamehun ja -kuoren kanssa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa lisää sitruunamehua tai suolaa tasapainottaaksesi makuja.

Risotto

  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä + 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1,5 shalottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä

Valmistus:

Aloita kuullottamalla shalottisipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää riisi ja paista, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Purista joukkoon sitruunamehua. Lisää lämmin kasvisliemi vähitellen, kauhallinen kerrallaan, antaen riisin imeä nesteen ennen seuraavan lisäämistä. Kun riisi on sopivan kypsää, al dente, sekoita joukkoon vihreä kasvissose.

Lisäksi viimeistelyyn

  • Rouhittuja pähkinöitä, esim. cashew tai hasselpähkinä
  • Lisää pecorino-juusto tai parmesaani-jusutoa raasteena
  • Mustapippuria rouhittuna
  • Hyvää oliiviöljyä
  • Tuoreita yrttejä  (esim. minttua)
  • Sitruunankuorta raasteena

Viimeistele annokset rouhituilla pähkinöillä, maustetulla ricotalla, pecorinolla, mustapippurilla, oliiviöljyllä, yrteillä ja sitruunankuorella. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*