Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti

Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti jogurttikastikkeella

Tästä salaatista et voi olla pitämättä, tämä on niin hyvää ja täynnä makua. Välimerellinen pastasalaatti jogurttikastikkeella on täydellinen yhdistelmä raikkaita kasviksia, täyteläistä tonnikalaa ja jogurttikastikkeen kermaista potkua. Parasta tässä salaatissa on se, että kasvikset saavat upeaa makua kevyestä pannulla paistamisesta ja maustamisesta.

Aluksi valmistelemme pastan al denteksi, jotta se säilyttää mukavan purutuntuman salaatin seassa. Keitä 250 g pastaa suolalla maustetussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita pasta odottamaan syrjään.

Kuumenna 2 tl oliiviöljyä pannulla ja lisää hienonnettu punasipuli, murskatut valkosipulinkynnet, kuutioitu punainen paprika ja kuutioitu kesäkurpitsa. Paista kasviksia keskilämmöllä noin 5 minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta kasvikset kuivatulla oreganolla, basilikalla ja sitruunamehulla. Sekoita hyvin, jotta mausteet leviävät tasaisesti kasvisten joukkoon.

Kun kasvikset ovat kypsyneet ja maustuneet, sekoita ne jäähtyneen pastan, valutetun tonnikalan, viipaloitujen kalamataoliivien, murustetun fetajuuston ja hienonnetun tuoreen basilikan kanssa.

Valmista jogurttikastike sekoittamalla 1 dl kermaviiliä ja 1 dl maustamatonta jogurttia keskenään. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita huolellisesti, jotta kaikki ainekset kietoutuvat herkullisesti yhteen.

Välimerellinen pastasalaatti jogurttikastikkeella on valmis tarjoiltavaksi! Nauti tätä herkullista salaattia sellaisenaan tai lisukkeena grilliruokien kanssa. Se sopii täydellisesti aurinkoiseen lounaaseen tai illalliseen ystävien kanssa. Toivottavasti tämä resepti inspiroi sinua luomaan välimerellistä tunnelmaa omassa keittiössäsi. Muista jakaa kokemuksiasi ja tägätä minut, jos päätät kokeilla tätä herkkua omassa keittiössäsi. Bon appét!

Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti

Jos pidät tästä Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti salaatista kurkkaa myös nämä salaatit.

Riisi-tonnikalasalaatti
Tonnikala-pasta salaatti
Tortelliini-pinaattisalaatti
Tonnikalapasta-salaatti
Tonnikalapasta-salaatti avokadokastikkeella

Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti

Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti jogurttikastikkeella

Recipe by Avokadoa ja SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

30

minutes

Ainekset:

  • 200 g pastaa

  • 1 punasipuli, hienonnettuna

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 iso punainen paprika kuutioituna

  • 1 pieni kesäkurpitsa kuutioituna

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1 tl oreganomaustetta

  • 1 tl basilikamaustetta

  • 2 tlk tonnikalaa vedessä

  • oliiveja

  • 100g (murenevaa) fetaa

  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

  • Jogurttikastike
  • 2dl kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
    tai 1 dl jogurttia ja 1 dl kermaviiliä

  • 1 tl oliiviöljyä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • (1 valkosipulinkynsi murskattuna)

  • 2 tl hunajaa

  • Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Valmistus ohjeet:

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pasta jäähtyy ja lopettaa kypsymisen. Lisää hieman oliiviöljyä pastaan ja sekoita, jotta pasta ei tartu yhteen.
  • Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu punasipuli ja murskattu valkosipuli pannulle ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmeää ja hieman kullanruskeaa. Lisää kuutioitu punainen paprika ja kesäkurpitsa paistinpannulle. Mausta kuivatulla oreganolla, basilikalla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jatka paistamista vielä noin 5-7 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet hieman. Anna jäähtyä.
  • Valmista kastike sekoittamalla kermaviili ja/tai jogurtti . Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.
  • Sekoita kulhossa jäähtynyt pasta, tonnikala, oliivit, murustettu fetajuusto ja hienonnettu basilika. Kaada kastike pastaseoksen päälle ja sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset sekoittuvat tasaisesti. Maista salaattia ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria tai muita mausteita oman maun mukaan. Peitä salaatti kelmulla ja anna sen maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia, jotta maut sekoittuvat hyvin.
  • Ennen tarjoilua voit koristella salaatin tuoreella basilikalla ja halutessasi lisätä vielä hieman oliiviöljyä salaatin päälle.
Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti
Välimerellinen Tonnikala-Pastasalaatti

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*