Tortellini-pinaattisalaatti on ruokaisa salaatti, jolla nÀkÀ lÀhtee. Salaatti on herkullisen makuinen ja nopea valmistaa. Jos salaatista jÀÀ, lopun voi ottaa seuraavana pÀivÀnÀ vaikkapa töihin lounaaksi. Salaattiin yhdistetÀÀn tortellinipastan lisÀksi babypinaattia, kirsikkatomaatteja, sipulia ja herkkusieniÀ. Fetajuusto tai broileri sopii salaatin joukkoon. Salaatin pÀÀlle pirskotellaan tomaattista-balsamic vinaigrettea. Salaatti on hyvÀÀ lÀmpimÀnÀ, juuri valmistuneena, mutta se on myös erinomainen kylmÀ lounas töihin tai vaikkapa evÀsretkelle.


TORTELLINI-PINAATTISALAATTI
- 1 pkt (ricotta-pinaatti) totellinipastaa
- 1 pss babypinaattia
- erivÀrisiÀ kirsikkatomaatteja
- 1 pieni punasipuli
- 1 pkt herkkusieniÀ
- fetajuustoa, tofua tai broileria
BALSAMIC VINAIGRETTE:
- 2 rkl oliiviöljyÀ
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1-2 tl ketsuppia (sokeriton)
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- suolaa
- pippuria
- KeitÀ tortelliinit pakkauksen ohjeen mukaan. JÀÀhdytÀ.
- Pieni herkkusienet ja paista niitÀ tilkassa oliiviöljyÀ, kunnes sienet ovat saaneet vÀriÀ. Voit halutessasi lisÀtÀ tilkan soija sienien pÀÀlle paiston aikana.
- Leikkaa tomaatit kahteen osaan ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.
- YhdistÀ salaatin aineet. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikeaineet sekaisin (esim. pienessÀ Bona-purkissa). Kaada kastike salaatin pÀÀlle.
Vinkki: Voit maustaa tofukuutiot ja broilerin rintafileet esim. oliiviöljyllÀ, timjamilla, basilikalla, valkosipulill suolalla ja pippurilla.
Voisit pitÀÀ myös nÀistÀ ruokaisista salaateista:
https://avokadoajasitruunaa.fi/tonnikalapasta-salaatti/

