Herkullinen perunanachopelti

Herkullinen perunanachopelti

Perunanachopelti on super herkullista ruokaa. Se on varsinainen viikonloppujen terveellinen “mättöruoka”. Perunanachopeltiä voi varioida mielensä mukaan. Perunapeltiin laitetaan pohjalle maustettuja perunaviipaleita. Perunoiden päälle laitetaan papuja ja kuulotettua sipulia ja paprikaa. Lisäksi voi halutessaan lisätä tofukuutioita, Vöner-kasviskebabbia tai ihan tavallista kebabbia. Kaiken päälle ripotellaan vähän juustoa tai parmesaania. Kokeilin käyttää myös ricottajuustoa. Perunanachopelti pitää ehdottomasti tarjoilla avokadotahnan kanssa, se kruunaa kaiken.

Herkullinen perunanachopelti
Tofua ja ricottajuustoa

Perunanachopelti

Aineet:

  • 5 kpl Rosamunda perunaa (tai jotain muuta perunaa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • paprikajauhetta
  • (cayennepippuria)
  • valkosipulijauhetta
  • suolaa
  • 1/2 tlk mustapapuja huuhdeltuna ja valutettuna
  • 2 kpl erivärisiä paprikoita
  • 1-2 kpl punasipuli
  • (vähän kevyttä juustoraastetta tai parmesaania)
  • koristeluun lehtipersiljaa tai kevätsipulia
  • Kasvisproteiini: marinoitua tofua, härkistä, Vöner-kasviskebabbia
  • Kebabbia, broilerin suikaleita
  • Avokadotahnaa: Täältä löydät avokadotahnan ohjeen https://avokadoajasitruunaa.fi/avokadotahna
Herkullinen perunanachopelti
  • Kuumenna uuni 200-225 asteeseen.
  • Huuhdo perunat ja kuivaa hyvin talouspaperilla tai pyyhkeellä. Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla ohuita viipaleita.
  • Laita perunat kulhoon ja laita joukkoon max 1 rkl oliiviöljyä ja mausteet. Sekoita.
  • Laita perunat tasaiseksi kerrokseksi pellille, joka on vuorattu laivinpaperilla. Paista perunoita uunissa n. 15-20 min, kunnes perunat on melkein kypsät.
  • Sillä aikaan kun perunat kypsyvät leikkaa paprikat ja sipulit renkaiksi. Paista pannulla, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mausta suolalla tai soijamausteella (ja pippurilla). Jos käytät tofua tai kebabbia niin paista ne erikseen pannulla pienessä öljytilkassa.
  • Ota perunpelti ulos uunista kun perunat ovat melkein kypsät. Lisää uunin lämpötila 225 asteeseen. Laita perunoiden päälle valutetut pavut, vihannekset, (kebab) sekä ripaus juustoa (voi jättää poiskin).
  • Laita perunapannu takaisin uuniin ja ota pois kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
  • Tarjoile perunapannu ehdottomasti avokadotahnan kanssa, on herkkua. Nauti hyvässä seurassa :)

Herkullinen perunanachopelti
Perunanachopelti Vöner-kasviskebabilla ja juustolla

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*