Kreikkalaiset lihapyörykät

Kreikkalaiset lihapyörykät

Lihapullat itsessään ovat jo sellainen lohturuoka, joka tuo mieleen monia hyviä muistoja. Mutta kun niihin lisää vähän Välimeren mausteita ja fetaa ja yhdistää lohkopottuihin ja yrttikastikkeeseen – no, se on vaan jotain next level -herkuttelua. Tämä setti on oiva valinta niille päiville, kun tekee mieli jotain perinteistä, mutta haluat kuitenkin yllättää itsesi (ja ehkä perheesi tai ystäväsi) jollain uudella twistillä. Sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Ja sanonpa vaan, nämä ovat sellaisia herkkuja, että niitä tekee mieli tehdä uudestaan ja uudestaan. Kokeile ja nauti!

VINKKI: lihapullat maistuu myös riisin tai pastan kanssa. Alla kaksi ohjetta kastikkeisiin, valitse suosikkisi.

Kreikkalaiset lihapyörykät
Kreikkalaiset lihapyörykät

Kreikkalaiset lihapyörykät

Recipe by Avokadoa ja SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes

Ainekset:

  • 400-500 g naudanjauhelihaa

  • 1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna

  • 1 punainen paprika pieniksi kuutioiksi pilkottuna

  • 2 valkosipulinkynttä

  • Apetina feta öljyssä -aurinkokuivattu tomaatti 100 g

  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl kuivattua oreganoa/ tai basilikaa

  • 0,5 tl kuivattua timjamia

  • Yrttinen Crème Fraîche -kastike
  • Ainekset:
    2 dl kevyt crème fraîchea
    2 tl sitruunamehua
    2 valkosipulinkynttä, murskattuna
    2 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
    2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
    1 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
    Ripaus suolaa ja mustapippuria
    (Valinnainen) 1 tl oliiviöljyä antamaan lisää täyteläisyyttä
    Valmistus:
    Sekoita keskikokoisessa kulhossa crème fraîche, sitruunamehu ja murskattu valkosipuli.
    Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita hyvin.
    Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
    Halutessasi voit lisätä lusikallisen oliiviöljyä tuomaan lisää makua ja täyteläisyyttä.
    Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

  • Tzatziki
  • Ainekset:
    2 dl kreikkalaista jogurttia
    1 pieni kurkku
    2 valkosipulinkynttä, murskattuna
    1-2 rkl sitruunamehua
    2 rkl tuoretta tilliä tai minttua, hienonnettuna
    Ripaus suolaa ja mustapippuria
    1 tl oliiviöljyä
    Valmistus:
    Kuori kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois raasteesta.
    Sekoita keskikokoisessa kulhossa jogurtti, murskattu valkosipuli, sitruunamehu ja raastettu kurkku.
    Lisää hienonnettu tilli tai minttu ja sekoita hyvin.
    Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
    Viimeistele lusikallisella oliiviöljyä ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmistus ohjeet:

  • Valmistele ainekset: Hienonna sipuli, murskaa valkosipuli ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Kaada feta paketista öljy pois(voit säästää sen esim paistoa varten)
  • Lihapullataikina: Sekoita keskenään jauheliha, murennettu feta ja pienitty aurinkokuivattu tomaatti, hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja kuutioidut paprikat. Mausta seos oreganolla, timjamilla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kunnes kaikki ainekset ovat hyvin yhdistyneet.
  • Muotoile lihapullat: Pyörittele taikinasta palloja tai pötkyjä.
  • Paista lihapullat: Laita lihapullat 200 asteiseen uuniin n. 15 min ajaksi tai laita airfryeriin tai kuumenna tilkkaöljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Paista lihapullia muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja kauniin ruskeita.
  • Tarjoilu: Tarjoile lihapullat lämpiminä esimerkiksi yrttikastikkeen, riisin tai pastan kanssa.

Kreikkalaiset lihapyörykät
Kreikkalaiset lihapyörykät

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*