Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä

Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä

Grillattuna kaikki maistuu ehkä vähän paremmalta! Grilliin saa ujutettua paljon kasviksia, ja grillaaminen antaakin paljon makua niihin. Näihin vartaisiin käytin suomalaista Halla-juustoa, joka on laktoositonta. Se on todella maukasta ja soveltuu paistamiseen ja grillaamiseen loistavasti. Vartaisiin pujotellaan vuoron perään juustoa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa. Valmiiden vartaiden päälle valutetaan basilikaöljyä.

Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä
Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä

Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset:

  • 1 pkt Halla juustoa (tai jotain muuta grillijuustoa)

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • kirsikkatomaatteja

  • 1 punainen paprika

  • oliiiviöljyä

  • Basilikaöljy
  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • tuoreita basilikan lehtiä hienoksi silputtuna n. 3 rkl

  • 1 iso valkosipulin kynsi

  • reilu 1 tl hunajaa

  • 0,5 tl suolaa

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus ohjeet:

  • Vartaat
  • Pieni juusto. Paloittele paprika. Suikaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai juustohöylällä koko kesäkurpitsan pituudelta. Pujottele vihannekset ja juusto vuoronperään vartaisiin.
  • Suihkauta oliiviöljyä vartaiden päälle. Grillaa vartaita n. 10 minuutin ajan.
  • Kastike
  • Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää hienoksi pilkottu basilika mukaan. Maistele ja lisää tarvitaessa mausteita enenmmän.
  • Annostele basilikäoljy grillattujen vartaiden päälle lautaselle.
Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä
Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*