Grillattuna kaikki maistuu ehkä vähän paremmalta! Grilliin saa ujutettua paljon kasviksia, ja grillaaminen antaakin paljon makua niihin. Näihin vartaisiin käytin suomalaista Halla-juustoa, joka on laktoositonta. Se on todella maukasta ja soveltuu paistamiseen ja grillaamiseen loistavasti. Vartaisiin pujotellaan vuoron perään juustoa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa. Valmiiden vartaiden päälle valutetaan basilikaöljyä.
![Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2021/07/IMG_7092-768x1024.jpg)
![Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä](https://avokadoajasitruunaa.fi/wp-content/uploads/2021/07/Halla_3-774x1024.jpg)
Grillijuusto kasvisvartaat basilikaöljyllä
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings15
minutes10
minutesAinekset:
1 pkt Halla juustoa (tai jotain muuta grillijuustoa)
1 pieni kesäkurpitsa
kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
oliiiviöljyä
- Basilikaöljy
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
tuoreita basilikan lehtiä hienoksi silputtuna n. 3 rkl
1 iso valkosipulin kynsi
reilu 1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Vartaat
- Pieni juusto. Paloittele paprika. Suikaloi kesäkurpitsa mandoliinilla tai juustohöylällä koko kesäkurpitsan pituudelta. Pujottele vihannekset ja juusto vuoronperään vartaisiin.
- Suihkauta oliiviöljyä vartaiden päälle. Grillaa vartaita n. 10 minuutin ajan.
- Kastike
- Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää hienoksi pilkottu basilika mukaan. Maistele ja lisää tarvitaessa mausteita enenmmän.
- Annostele basilikäoljy grillattujen vartaiden päälle lautaselle.