juusto täytteiset piiraat pannulla

Verso-juusto täytteiset piiraat pannulla

Ohuen taikinakuoren sisällä versoja, kasviksia, fetaa ja juustoa. Eikö kuulostakkin herkulliselle? Piiraat paistetaan kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan ja eikun nauttimaan!

Syön paljon versoja ja kehittelen paljon versoreseptejä. Yritän keksiä sellaisia joita ei vielä ole valmistettu. Tiesithän että versot sisältävät paljon mm. c-vitamiinia eli ne ovat melkoisia terveyspommeja. Siemenen itäessä sen ravintoarvo moninkertaistuu, joten versoja kannattaa popsia ja lisätä vaikkapa salaatin tai wokin joukkoon.

Versovaiheessa syötävissä kasveissa oli huomattavasti enemmän kyseisiä vitamiineja kuin samojen kasvien “aikuisissa” versioissa.

Verso-juusto täytteiset piiraat

Verso-juusto täytteiset piiraat

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: ViikonloppuherkutDifficulty: Keskivaikea
Servings

6

piirasta
Prep time

30

minutes
Baking time

6

minutes

Ainekset:

  • TAIKINA
  • 270 g jauhoja (hiukka vajaa 5 dl)

  • 1 tl kuivahiivaa

  • ½ suolaa

  • ½ sokeria tai hunajaa

  • 2-3 rkl oliiviöljyä

  • 1,5 dl vettä

  • Täyte
  • 2 pkt herneenversoja

  • 2 dl kevätsipuli silppua

  • 2-3 valkosipulinkynttä

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 100 g perhemeärakenteista fetajuustoa

  • 100-150 g kevyt juustoraastetta

  • chilimaustetta

  • mustapippuria

  • oliiviöljyä kuulottamiseen

Valmistus ohjeet:

  • Valmista taikina. Lisää sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään. Alusta jauhot ja öljy taikinan joukkoon ja vaivaa muutama minuutti.
    Peitä kulho keittiöliinalla ja nosta taikinakulho lämpimään paikkaan. Nostata taikinaa vähintään puoli tuntia.
  • Täyte: Poista aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pätki herneenversot. Silppua kevätsipuli. Kypsennä versot pikaisesti oliiviöljyssä pannulla murskatun valkosipulin ja kevätsipulien kanssa. Siirrä seos kulhoon ja lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit raastettu juusto ja murusteltu fetajuusto. Mausta mustapippurilla ja chilimausteella. Sekoita.
  • Vaivaa kohonnutta taikinaa hetken aikaa, käytä jauhoja tarvittaessa. Jaa taikina kuuteen osaan. Kaulitse palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa täyte taikinoiden keskelle, siten että joka puolelle jää n. 5 cm tyhjää tilaa. Käännä taikinan sivut ja päädyt täytteen päälle siten, että täyte peittyy ja piirakasta tulee suorakaiteen muotoinen.
  • Kuumenna valurautapannu keskikuumaksi. Paista piiraita kuivalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli. Leikkaa piiraat kahtia ennen tarjoilua. Tarjoa piiraat lämpiminä. Nauti!juusto täytteiset piiraat pannulla
juusto täytteiset piiraat pannulla
juusto täytteiset piiraat pannulla
juusto täytteiset piiraat pannulla

2 Comments

  1. Hei, kokeilin tehdä verso-juustotäytteisiä piirakoita tasan 270 g puolikarkeilla vehnäjauhoilla, jotta olisi mahdollisimman tarkka määrä. Ovatko taikinan määrät reseptissä varmasti oikein? Nostatin taikinaa n. 15 minuuttia liinan alla vedottomassa huoneenlämmössä. Taikina oli jo ennen nostatusta huolestuttavan murenevaa, ja sitä se oli nostatuksen jälkeenkin. Siitä ei pystynyt kaulitsemaan mitään levyn tapaistakaan, koska se mureni pöydällä. Lisää vaivaaminenkaan ei auttanut, taikina hajosi koko ajan kuiviksi kokkareiksi käsiin. Käytin kädenlämpöistä vettä ohjeen mukaisesti 1,5 dl ja oliiviöljyä kolme ruokalusikallista. Vai onko täyte niin kostea, että taikinan kuuluukin olla kuiva? Ongelma on vain, että taikinan pitäisi pysyä murentumatta koossa ja pystyä muotoilemaan, ennen kuin kosteutta sisältävät täytteet voi laittaa sen pinnalle.

    • Avokadoa&Sitruunaa

      Hei,

      Onpa harmillista. Olen tehnyt tuon ohjeen asiakkaalle ja sen pitäisi toimia. Tarkistin nuo aineet ja ohjeen. Siitä puuttui tämä lause -Vaivaa kohonnutta taikinaa hetken aikaa, käytä jauhoja tarvittaessa. Jaa taikina kuuteen osaan. Mutta taikinasi oli jo liian kuivaa, koska mureni. Täyte on kyllä melko kosteaa. Hmm, Testaan tuon ohjeen ensi viikonloppuna ja mietin että milä saattaisin olla vikana ettei taikinasi onnistunut.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*