Kevyet kaurakupit jugurtilla ja marjoilla

Kevyet kaurakupit jugurtilla sopivat niin makeaksi välipalaksi kuin kiireisen aamun aamupalaksi. Terveellinen vaihtoehto kahvin kera nautittavaksi henkilölle kuten minulle, joka aina haluaa jotain kahvin kanssa :). Kaurahiutaleet, pähkinät, valkuainen ja mausteet sekoitetaan sekaisin ja seos levitetään muffinssikuppeihin, helppoa. Kaurakupit uunista, annetaan jäähtyä ja laitetaan jugurttia ja marjoja täytteeksi.

Kevyet kaurakupit jugurtilla ja marjoilla

Kaurakupit jugurtilla ja marjoilla 6-7 kpl

  • 1 banaani muussattuna
  • 2,5 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton)
  • 1/2 dl pähkinöitä murskattuna, esim peacan pähkinöitä
    (jos olet allerginen, pähkinät voi jättää kokonaan pois)
  • 1 iso munanvalkuainen
  • 1,5 -2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl vanilijauutetta
  • ripaus suolaa
  • Tarjoiluun: 
  • kreikkalaista jugurttia, rahkaa tai vanillaa
  • marjoja
  • Kuumenna uuni 175 C asteeseen. Voitele teflon muffinssivuuat kevyesti öljyllä (silikonivuokia ei tarvitse voidella)
  • Muussaa banaani kulhossa. Lisää kaikki muut ainekset joukkoon ja sekoita sekaisin.
  • Painele taikina sormin tai lusikalla muffinssivuokiin niin kuin tekisit piirakkapohjaa.
  • Paista kaurakuppeja n. 25 min, kunnes reunat ovat hiukan ruskistuneet ja kupit kovettuneet.
  • Tarjoile marjojen ja jugurtin, rahkan tai vanillan kera. Voit lisätä makeutusta tarvittaessa hunajalla.

Comments are closed.