7 Kukkakaalireseptiä

Kukkakaalitabouleh

Kukkakaali, tuo monipuolinen ja terveellinen vihannes, on ollut ruokatrendien huomion keskipisteenä jo jonkin aikaa. Kukapa ei olisi kuullut kukkakaalipizzasta tai kukkakaaliriisistä? Mutta onko kukkakaalista taboulehiin? Kyllä, ja se on yksinkertaisesti herkullista.

Perinteinen tabouleh on Lähi-idästä kotoisin oleva salaatintyyppinen ruokalaji, joka koostuu pääasiassa bulgurvehnästä, tuoreista yrteistä, tomaateista ja sitruunamehusta. Se on raikas, yrttinen ja happaman makea — täydellinen lisuke tai välipala.

Miksi Kukkakaali?

Käytin tässä reseptissä kukkakaalia bulgurin sijaan ja siten siitä saa gluteenittoman ja vähähiilihydraattisen. Kukkakaali tuo salaatille kevyen pähkinäisen vivahteen, ja se imee itseensä sitruunamehun ja yrttien maut aivan loistavasti. Lisäksi kukkakaali on erittäin ravitseva: se sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja.

Helppoa ja Nopeaa

Toinen suuri etu on, että kukkakaalitabouleh on äärettömän helppo valmistaa. Tarvitset vain tehosekoittimen tai monitoimikoneen kukkakaalin jauhamiseen (tai voit käyttää raastinta), ja loput ainekset vain sekoitetaan yhteen. Helppoa, eikö?

Monipuolinen Lisuke

Kukkakaalitabouleh toimii erinomaisesti grillattujen lihojen tai kalojen kanssa, mutta se on niin täyttävä ja ravitseva, että voit nauttia sen sellaisenaan myös lounaaksi. Tai miksi et tarjoaisi sitä osana Meze-lautasta ystävien illanistujaisissa?

Siirrytään siis itse asiaan, eli reseptiin!

Ja hei vielä, jos innostuit kokeilemaan niin tässä muutama muu kukkakaali lemppariresepti, jotka haluan jakaa kanssasi: 7-kukkakaalireseptiä

Kukkakaalitabouleh
Kukkakaalitabouleh

Kukkakaalitabouleh

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen kukkakaali, hienoksi pilkottu

  • 3-4 kevätsipulin vartta, hienonnettuna (tai 1 iso punasipuli)

  • 1 kurkku, kuutioituna

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 1 suuri nippu tuoretta persiljaa, hienonnettuna

  • (1 pieni nippu tuoretta minttua, hienonnettuna)

  • 1 sitruunan mehu

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus ohjeet:

  • Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Pilko kukkakaali hienoksi silpuksi tai laita se tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha kukkakaali riisimäiseksi. (Voit myös käyttää raastinta.) Voit halutessasi kypsentää kukkakaaliriisin kevyesti paistinpannulla muutaman minuutin ajan ilman öljyä. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se pehmentää kukkakaalin makua ja tekstuuria. Hienonna persilja, minttu ja kevätsipuli. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Yhdistä kukkakaaliriisi ja muut ainekset suuressa kulhossa.
  • Purista sitruunamehu seoksen päälle ja lisää oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho ja anna taboulehin maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tämä tekee mauista syvempiä ja yhtenäisempiä.Voit lisätä päälle vielä hieman tuoretta persiljaa tai minttua ennen tarjoilua.
Kukkakaalitabouleh
Kukkakaalitabouleh

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*