Broilerikeitto kuuluu arkikeittojen suosikkeihin. Herkullinen ja tĂ€ytelĂ€inen kanakeitto maistuu kaikille. Riisi lisÀÀ ruokaisuutta ja suosittelen ehdottomasti kĂ€yttĂ€mÀÀn tĂ€ssĂ€ keitossa tĂ€ysjyvĂ€riisiĂ€. Se antaa paljon enemmĂ€n makua kuin normaali pitkĂ€riisi ja on myös terveellisempÀÀ. ĂlĂ€ unohda laittaa laakerinlehtiĂ€ mukaan. Broilerikeitto viimeistellÀÀn sitruunalla ja persilljasilpulla. TĂ€stĂ€ satsista riittÀÀ neljĂ€lle. Olisiko tĂ€nÀÀn ruoaksi broilerikeittoa?
LisÀÀ keitto-ohjeita löydÀt tÀÀltÀ:
https://avokadoajasitruunaa.fi/category/keitot/
Maukas broilerikeitto riisillÀ
Course: KeitotDifficulty: Helppo4
servings20
minutes15
minutesAinekset:
4 porkkanaa
10 cm pÀtkÀ purjoa (tai kevÀtsipulia)
2 sellerivartta
1 punainen chili
8-10 dl vettÀ
1 kanaliemikuutio
3 laakerilehteÀ
öljyÀ
400 g maustamatonta broilerin rintafilettÀ
0,5-1 tl paprikamaustetta
suolaa
ripaus sitruunapippuria
2 dl tÀysjyvÀriisiÀ (Uncle Bens)
1 rkl sitruunamehua
2 dl 10% ruokakermaa
tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Leikkaa porkkanat, varsisellerit ja purjo kiekoiksi. Pieni chili. Kuulota vihanneksia pannulla öljytilkassa n. 5 minuutin ajan. Laita sivuun.
- (Ota broilerinrintafileet huoneenlÀmpöön n. puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta). Suikaloi broilerin rintafileet. Kuumenna paistinpannu. LisÀÀ öljyÀ ja broilerisuikaleet. Mausta paprikamausteella, sitruunapippurilla ja suolalla.
- Kiehauta vesi kattilassa, lisÀÀ liemikuutio sekÀ laakerinlehdet. LisÀÀ kiehuvan veden joukkoon vihannekset, riisit sekÀ broilerit. Anna keiton hautua, kunnes riisi on riittÀvÀn pehmeÀÀ. LisÀÀ loppuvaiheessa kerma ja sitruunamehu. Tarkista maku. Viimeiseksi lisÀÀ persiljasilppua.
Huom! Kun broilerikeitto jÀÀhtyy, se sakenee sillÀ riisi imee itseensÀ nestettÀ. LisÀÀ
tarvittaessa vettÀ ja hieman suolaa.
Notes
- Keittoon sopii myös esim. kesÀkurpitsa, paprika, sipuli.