Munaleipakupit

Munaleipäkupit

Tämä on sellaista herkkua jos rakastat leipää ja kananmunaa, kuten minä :) Simppeliä iltapalaa, välipalaa tai vaikkapa aamupalaa. Viikonloppuna munakupit uuniin ja tarjolle. Näitä olisi helppo myös napata mukaan töihinkin.

Eli tarvitset paahtoleipää, kanamunia, maustekurkkua ja mozzarellaa. Mozzarellan voi korvata hyvin keveyemmällä juustollakin ja maustekurkut voi korvata esim paprikakuutioilla.

Munaleipäkupit

Munaleipäkupit

  • Oliiviöljyä
  • 6 kpl täysjyväpaahtoleipää
  • 1 kevyt mozzarellapallo
  • 6 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokerittomia maustekurkkuja (tai esim. paprikaa)
    pilko pieniksi kuutioiksi
  • 2 rkl. hienonnettua ruohosipulia
  • (cayennepippuria tai chiliä)
  • Kuumenna uuni 175-200 °: seen. Voitele muffinssivuoka öljyllä.
  • Kauli paahtoleipäviipaleet ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa sitten jokainen pala vinottain puoliksi. Aseta kaksi kolmiota jokaiseen kuppiin painamalla niin, että pohja ja sivut vuorautuvat ja koko kuppi on tarkoin vuorattu. Suihkauta oliiviöljyä leipien päälle.
  • Laita muffinssivuoka uuniin muutaman minuutin ajaksi, kunnes leipäpalat ovat kevyesti paahtuneet.
  • Ota muffinssivuoka uunista ja laita mozzarella siivu kupin pohjalle. Silppua maustekurkku ja laita mozzarellasiivujen päälle. Riko munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista uunissa n. 20 minuuttia, kunnes valkuaiset ja keltuaiset ovat hyytyneet oman mielesi mukaan. Ripottele ruohosipulisilppua munakippojen päälle. Nauti lämpimänä sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Voisit pitää myös näistä: https://avokadoajasitruunaa.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/
https://avokadoajasitruunaa.fi/terveellinen-aamupalaleipa/

Munaleipäkupit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*