Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella

Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella

Kesällä voisin syödä vaikka joka päivä uusia perunoita. Varsinkin alkukesällä kun perunat ovat makeita ja niin maukkaita. Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella on minun versioni hölskypotuista/murskaperunoista. Murskaperunat valmistan tekemällä kermaviilistä kastikkeen, johon lisään paljon sinappia, paljon ruohosipulia ja tilliä. Kastike sekoitetaan perunoiden ja keitettyjen kananmunien kanssa sekaisin niin, että perunat murskaantuvat.

Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella sopii kaveriksi kaikille grilliherkuille ja esim uunilohelle.

Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella

Murskaperunat sinappi-kermaviilikastikkeella

  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 prk kevyttä kermaviiliä
  • 1 dl ruohosipuli silppua
  • 1 dl tillisilppua
  • 2 rkl Dijon hunajasinappia (tai jotain muuta makeaa sinappia)
  • suolaa
  • 2-4 keitettyä kananmunaa
  1. Laita uudet perunat kiehuvaan reilusti suolalla maustettuun veteen. Keitä perunoita n.15-20 minuuttia kunnes ovat pehmeitä, mutta kuitenkin napakoita. Kaada vesi pois ja laita hetkeksi takaisin liedelle, jotta ylimääräinen vesi haihtuu pois.
  2. Valmista kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon sinappi, suola ja tilli- ja ruohosipulisilppu.
  3. Lisää kastike perunoiden joukkoon kattilaan. Sekoita voimakkasti niin, että perunat hieman murskaantuvat. Voit myös hölskyttää kattilaa, jotta perunat murskaantuvat.
  4. Nosta perunat tarjoilukulhoon ja lisää pienityt kananmunat perunoiden päälle (tai sekoita joukkoon).
  5. Koristele tillisilpulla.
  6. Kermaviili kestää kuumennusta, jos tuntuu, että perunat jäähtyvät liikaa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*