Herkulliset Tortilla-kulhot

Rapeat tÀytetyt taco-kulhot

Tortillakulhot maistuvat varmasti kaikille! TÀytÀ uunissa kovetetut tortillakuoret omilla suosikkiraaka-aineillasi ja lisÀÀ pÀÀlle herkullista jogurttikastiketta ja salsaa. Jokainen voi loihtia omat herkkunsa tÀhÀn ruokaan. Valmistus on helppoa ja lopputulos taatusti herkullinen!

Aloita valmistus kovettamalla tortillakuoret nopeasti uunissa. TÀmÀ antaa kulhoille ihanan rapean rakenteen. Jos haluat sÀÀstÀÀ aikaa, voit myös kÀyttÀÀ valmiiksi grillattua kanaa tai muita proteiininlÀhteitÀ.

TÀytÀ kulhot esim. raikkaalla jÀÀvuorisalaatilla, viipaloiduilla kirsikkatomaateilla ja herkullisella avokadolla. LisÀÀ proteiinia oman maun mukaan valitsemalla esimerkiksi kanaa, tofua tai muita suosikkejasi.

Valmista herkullinen kastike sekoittamalla kreikkalainen jogurtti, limen tai sitruunan mehu, murskattu valkosipulinkynsi, juokseva hunaja, shirachaa-kastike sekÀ ripaus suolaa ja pippuria. Kaada kastike kulhoihin tai nauti. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla tai kevÀtsipulilla, jotka antavat kulhoille raikasta ja mausteista makua.

Rapeat tÀytetyt taco-kulhot
Rapeat tÀytetyt taco-kulhot

Herkulliset Tortilla-kulhot

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat, Viikonloppuherkut
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset:

  • 4 tortillakuorta

  • oliiviöljyĂ€

  • rapeaa jÀÀvuorisalaattia

  • kirsikkatomaatteja

  • avokadoa

  • salsakastiketta tai tomaattisalsaa

  • Jogurttikastike
  • 150 g kreikkalaista jogurttia

  • limen tai sitruunanamehua

  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • 1 tl shirachaa-kastiketta tai maun mukaan

  • suolaa ja pippuria maun mukaan

  • LisĂ€ksi
  • kanaa, tofua yms proteiinia

  • tuoretta korianteria (tai kevĂ€tsipulia)

Valmistus ohjeet:

  • LĂ€mmitĂ€ uuni 180 asteeseen. Voitele maissitortillat kevyesti oliiviöljyllĂ€ ja paina kuoria kevyesti kulhon reunoja vasten, jotta ne pysyvĂ€t paikoillaan. Paista tortillakuoria uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman vĂ€riĂ€. Tarkka paistoaika riippuu uunin lĂ€mpötilasta ja kuorien koosta, joten voit pitÀÀ silmĂ€llĂ€ kuorten kypsymistĂ€ ja poistaa ne uunista, kun ne ovat sopivan rapeita. Anna tacokulhojen jÀÀhtyĂ€ hetken aikaa, ennen kuin otat ne varovasti pois kulhoista.
  • Valmista kastike: Sekoita kreikkalainen jogurtti, limemehu, murskattu valkosipulinkynsi, juokseva hunaja ja schiracha-kastike keskenÀÀn kulhossa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset sekoittuvat tasaisesti.
    Voit sÀÀtÀÀ kastikkeen makuja tarpeen mukaan lisÀÀmÀllÀ esimerkiksi lisÀÀ limemehua, hunajaa tai kastiketta.
  • TĂ€ytĂ€ tacokulhot revityllĂ€ kanalla tms, rapealla jÀÀvuorisalaatilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla, kuutioituna avokadolla ja pikkelöidyillĂ€ punasipuleilla. Viimeistele salsakastikkeella ja tarjoile kermaviilin tai maustamattoman jogurtin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.
Rapeat tÀytetyt taco-kulhot
Rapeat tÀytetyt taco-kulhot

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*