Herkulliset Tortilla-kulhot

Rapeat täytetyt taco-kulhot

Tortillakulhot maistuvat varmasti kaikille! Täytä uunissa kovetetut tortillakuoret omilla suosikkiraaka-aineillasi ja lisää päälle herkullista jogurttikastiketta ja salsaa. Jokainen voi loihtia omat herkkunsa tähän ruokaan. Valmistus on helppoa ja lopputulos taatusti herkullinen!

Aloita valmistus kovettamalla tortillakuoret nopeasti uunissa. Tämä antaa kulhoille ihanan rapean rakenteen. Jos haluat säästää aikaa, voit myös käyttää valmiiksi grillattua kanaa tai muita proteiininlähteitä.

Täytä kulhot esim. raikkaalla jäävuorisalaatilla, viipaloiduilla kirsikkatomaateilla ja herkullisella avokadolla. Lisää proteiinia oman maun mukaan valitsemalla esimerkiksi kanaa, tofua tai muita suosikkejasi.

Valmista herkullinen kastike sekoittamalla kreikkalainen jogurtti, limen tai sitruunan mehu, murskattu valkosipulinkynsi, juokseva hunaja, shirachaa-kastike sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kaada kastike kulhoihin tai nauti. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla tai kevätsipulilla, jotka antavat kulhoille raikasta ja mausteista makua.

Rapeat täytetyt taco-kulhot
Rapeat täytetyt taco-kulhot

Herkulliset Tortilla-kulhot

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat, Viikonloppuherkut
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset:

  • 4 tortillakuorta

  • oliiviöljyä

  • rapeaa jäävuorisalaattia

  • kirsikkatomaatteja

  • avokadoa

  • salsakastiketta tai tomaattisalsaa

  • Jogurttikastike
  • 150 g kreikkalaista jogurttia

  • limen tai sitruunanamehua

  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • 1 tl shirachaa-kastiketta tai maun mukaan

  • suolaa ja pippuria maun mukaan

  • Lisäksi
  • kanaa, tofua yms proteiinia

  • tuoretta korianteria (tai kevätsipulia)

Valmistus ohjeet:

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele maissitortillat kevyesti oliiviöljyllä ja paina kuoria kevyesti kulhon reunoja vasten, jotta ne pysyvät paikoillaan. Paista tortillakuoria uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Tarkka paistoaika riippuu uunin lämpötilasta ja kuorien koosta, joten voit pitää silmällä kuorten kypsymistä ja poistaa ne uunista, kun ne ovat sopivan rapeita. Anna tacokulhojen jäähtyä hetken aikaa, ennen kuin otat ne varovasti pois kulhoista.
  • Valmista kastike: Sekoita kreikkalainen jogurtti, limemehu, murskattu valkosipulinkynsi, juokseva hunaja ja schiracha-kastike keskenään kulhossa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset sekoittuvat tasaisesti.
    Voit säätää kastikkeen makuja tarpeen mukaan lisäämällä esimerkiksi lisää limemehua, hunajaa tai kastiketta.
  • Täytä tacokulhot revityllä kanalla tms, rapealla jäävuorisalaatilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla, kuutioituna avokadolla ja pikkelöidyillä punasipuleilla. Viimeistele salsakastikkeella ja tarjoile kermaviilin tai maustamattoman jogurtin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.
Rapeat täytetyt taco-kulhot
Rapeat täytetyt taco-kulhot

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*