Tortillakulhot maistuvat varmasti kaikille! TÀytÀ uunissa kovetetut tortillakuoret omilla suosikkiraaka-aineillasi ja lisÀÀ pÀÀlle herkullista jogurttikastiketta ja salsaa. Jokainen voi loihtia omat herkkunsa tÀhÀn ruokaan. Valmistus on helppoa ja lopputulos taatusti herkullinen!
Aloita valmistus kovettamalla tortillakuoret nopeasti uunissa. TÀmÀ antaa kulhoille ihanan rapean rakenteen. Jos haluat sÀÀstÀÀ aikaa, voit myös kÀyttÀÀ valmiiksi grillattua kanaa tai muita proteiininlÀhteitÀ.
TÀytÀ kulhot esim. raikkaalla jÀÀvuorisalaatilla, viipaloiduilla kirsikkatomaateilla ja herkullisella avokadolla. LisÀÀ proteiinia oman maun mukaan valitsemalla esimerkiksi kanaa, tofua tai muita suosikkejasi.
Valmista herkullinen kastike sekoittamalla kreikkalainen jogurtti, limen tai sitruunan mehu, murskattu valkosipulinkynsi, juokseva hunaja, shirachaa-kastike sekÀ ripaus suolaa ja pippuria. Kaada kastike kulhoihin tai nauti. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla tai kevÀtsipulilla, jotka antavat kulhoille raikasta ja mausteista makua.


Herkulliset Tortilla-kulhot
Course: Lounaat, Viikonloppuherkut4
servings10
minutes10
minutesAinekset:
4 tortillakuorta
oliiviöljyÀ
rapeaa jÀÀvuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
avokadoa
salsakastiketta tai tomaattisalsaa
- Jogurttikastike
150 g kreikkalaista jogurttia
limen tai sitruunanamehua
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl shirachaa-kastiketta tai maun mukaan
suolaa ja pippuria maun mukaan
- LisÀksi
kanaa, tofua yms proteiinia
tuoretta korianteria (tai kevÀtsipulia)
Valmistus ohjeet:
- LÀmmitÀ uuni 180 asteeseen. Voitele maissitortillat kevyesti oliiviöljyllÀ ja paina kuoria kevyesti kulhon reunoja vasten, jotta ne pysyvÀt paikoillaan. Paista tortillakuoria uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman vÀriÀ. Tarkka paistoaika riippuu uunin lÀmpötilasta ja kuorien koosta, joten voit pitÀÀ silmÀllÀ kuorten kypsymistÀ ja poistaa ne uunista, kun ne ovat sopivan rapeita. Anna tacokulhojen jÀÀhtyÀ hetken aikaa, ennen kuin otat ne varovasti pois kulhoista.
- Valmista kastike: Sekoita kreikkalainen jogurtti, limemehu, murskattu valkosipulinkynsi, juokseva hunaja ja schiracha-kastike keskenÀÀn kulhossa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset sekoittuvat tasaisesti.
Voit sÀÀtÀÀ kastikkeen makuja tarpeen mukaan lisÀÀmÀllÀ esimerkiksi lisÀÀ limemehua, hunajaa tai kastiketta. - TÀytÀ tacokulhot revityllÀ kanalla tms, rapealla jÀÀvuorisalaatilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla, kuutioituna avokadolla ja pikkelöidyillÀ punasipuleilla. Viimeistele salsakastikkeella ja tarjoile kermaviilin tai maustamattoman jogurtin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.
Rapeat tÀytetyt taco-kulhot
