Tuoreparsasalaatti

Tuoreparsasalaatti pähkinöillä ja parmesaanilla

 

Tuore parsa on mielestäni sellainen kevään herkku, mitä odottaa kovasti joka kevät. Tuoreparsa sellaisenaan sopii mainiosti salaattiin. Tässä salaatissa on käytetty parsojen lisäksi proteiinisalaattia. Niiden sekaan on sekoiteltu parmesaania, paahdettuja pähkinöitä, paahdettuja leipämuruja, oliiviöljyä ja mausteita. Maistuu niin herkulliselta. Kokeile vaikkapa alkusalaattina tai vaikkapa grillatun broilerin kaveriksi.

Resepti on otettu Joshua McFadden’s Six Seasons keittokirjasta. Reseptiä olen muokannut kevyemmäksi ja muuttanut raaka-aineita.

1 rkl sitruunamehua
Tuoreparsasalaatti
1 rkl sitruunamehua

Kurkkaa nämäkin parsa ohjeet:

Kermainen-parsapasta

Kevätsalaatti-parsasta-ja-fetasta

Tuoreparsasalaatti pähkinöillä ja parmesaanilla

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: SalaatitDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes

Ainekset:

  • Paahdetut leivät
  • leipää (n. 1-1,5 dl leipämuruja)

  • 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

  • ripaus Maldon-suolaa

  • Salaatti
  • rucolaa tai proteiinisalaattia yms (herneenversoja ja viinisuolaheinää)

  • 1 nippu parsaa

  • 1 dl saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä tai pinjansiemeniä

  • 1 dl raastettua parmesaania

  • Maldon-merisuola hiutaleita

  • rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1/2 dl silputtua tuoretta minttua

  • 1-2 rkl mietoa oliiviöljyä

Valmistus ohjeet:

  • Leipämurut
  • Hienonna monitoimikoneessa hiukan vanhaa paahtoleipää tai jotain muuta vaaleaa leipää. Murustele sekaisin. Kuumenna oliiviöjyä keskilämmöllä. Lisää murut ja suola. Sekoittele välillä sekoittaen, kunnes murut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
  • Paahdetut pähkinät
  • Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti. Kuori ja rouhi tai leikkaa ne jäähtyneinä.
  • Parsat
  • Leikkaa parsojen puiseva tyvi pois ja kuori parsat, jos ne ovat paksuja ja paksukuorisia. Viipaloi parsat terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  • Lopuksi
  • Kokoa salaatti: Sekoita kulhossa paahdetut pähkinät/pinjansiemenet, paahdetut leipämurut, raastettu parmesaani. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita. Lisää parsat ja sekoita. Mausta sitruunamehulla. Lisää joukkoon oliivöljy. Maistele ja lisää makua lisäämällä suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua. Lopuksi jos haluat laita sekaan silputtua minttua.
Tuoreparsasalaatti
tuoreparsasalaatti-pahkinoilla

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*