Helppo peltileipä

Helppo peltileipä

Peltileivän valmistaminen on todella helppoa, aineet sekaisin, levitetään pellille kohoamaan ja uuniin 20 minuutin ajaksi. Leivässä on käytetty ohrajauhoja, vehnäjauhoja sekä kaurahiutaleita. Päälle on ripoteltu siemeniä ja kuivattuja karpaloita.

Ohje on napattu K-ruoka.fi sivuilta.

Helppo peltileipä

Helppo peltileipä

Course: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

16

palaa
Prep time

30

minutes
Baking time

20

minutes

Ainekset:

  • 5 dl maitoa tai vettä

  • 1-2 rkl juoksevaa hunajaa

  • 1,5 tl suolaa

  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa

  • n. 6 dl vehnäjauhoja TAI 2 dl ohrajauhoja ja 4 dl vehnäjauhoja

  • 3 dl kaurahiutaleita

  • 0,5 dl öljyä

  • Pinnalle
  • auringonkukan-, kurpitsan- ja/tai pinjansiemeniä

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna maito (tai vesi) hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.
  • Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi tai levitä (30 cm x 25 cm). Ruuduta taikina paloiksi isolla veitsellä pohjaan asti painamalla. Painele pinnalle siemensekoitusta.
    Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa leipä tuoreena.
Helppo peltileipä
Helppo peltileipä

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*