Kreikkalaiset kanavartaat

Kreikkalaiset kanavartaat ja tsatsikia

 

Onko grillikausi jo avattu? Tässä on yksi mainio vaihtoehto grillattavaksi – kreikkalaiset kanavartaat. Tarjoillaan värikkäiden kasvisten, paahdetun leivän ja raikkaan tsatsikin kanssa. Kanavartaita voi hyvin valmistaa vaikka ympärivuoden, sillä valmistaminen onnistuu uunissakin, lopputulos on herkullinen niinkin.

Kaupallinen yhteistyö Meroso Foods – Realemon 

Kanavartaiden marinadiin lisäsin makua ja happamuutta ReaLemonin sitruunamehulla. Käytin sitä myös tsatsikissa. ReaLemon sitruunamehulla on samat ominaisuudet ja käyttökelpoisuus kuin vastapuristetulla sitruunamehulla. 2 teelusikallista RealLemonia vastaa 1 sitruunan mehua. Säilyy avaamattomana 12 kk ja avattuna 2 kk viileässä. Annostelua helpottava tippalukko, Ei hävikkiä. Aina tuore mehu. Näitä on hyvä aina olla jääkaapissa! Saatavilla K-ketjun kaupoista.

Kreikkalaiset kanavartaat

Kreikkalaiset kanavartaat & tsatsiki

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Resting time

2-24

hours

Ainekset:

  • 450 g broilerin filettä

  • Kasvikset
  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 1 punainen paprika (ja 1 keltainen paprika)

  • 1 punasipuli

  • Marinadi
  • 3 rkl öljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 4 tl Realemon sitruunatäysmehua (vastaa 2 sitruunan mehua)

  • 2 tl hunajaa

  • 2 tl valkosipulijauhetta

  • reilu 1 rkl oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl paprikamaustetta

  • rouhittua mustapippuria

  • Tsatsiki
  • 200 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

  • 1 pieni kurkku

  • (1 valkosipulinkynsi)

  • 1 tl Realemon sitruunatäysmehua

  • (1 rkl tuoretta ruohosipulia)

  • suolaa ja mustapippuria

  • Lisäksi
  • Vaaleaa täysjyväleipää, valkosipulia, öljyä

Valmistus ohjeet:

  • Palottele broileri. Pieni kasvikset vartaisiin sopiviksi paloiksi.
  • Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
  • Laita broileripalat pussiin ja kaada puolet marinadista sinne. Puristele pussia, jotta marinadi sekoittuu hyvin. Laita jääkaappiin. Anna marinoitua mieluiten seuraavaan päivään, vähintään parin tunnin ajan.
  • Laita kasvikset kannelliseen kulhoon ja kaada toinen osa marinadista kasvisten joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan.
  • Tsatsiki
  • Huuhtele kurkku ja raasta se karkealla terällä. Laita kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suolaa. Valuta n. 30 minuuttia ja lopuksi paina kurkusta lusikan avulla ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti (sekä murskattu valkosipuli). Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla. Anna tsatsikin vetäytyä vähintään tunti, mutta mielellään useampikin tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Grillaa vartaita n. 10-15 minuuttia. Voit valmistaa vartaat myös uunissa 200 asteessa.
  • Laita grilliin paahtumaan leivät joihin on voideltu oivariiniin murskattu valkosipuli ja hienonnettu persilja. 
  • Tarjoile vartaat ja leivät tsatsikin kera. Nauti!
Kreikkalaiset kanavartaat
Kreikkalaiset kanavartaat
Kreikkalaiset kanavartaat

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*