Kevyt coleslaw

Kevyt coleslaw

Coleslaw yksi niitä salaatteja joita tekee aina silloin tällöin mieli. Salaattihan on loistava lisäke kesäisille grilliruuille, burgerien lisäkkeenä, tortillojen välissä tai ihan vain kasvislisäkkeenä. Kevyempi versio coleslawista syntyy vaihtamalla majoneesi jogurttiin.

Kevyt coleslaw
Kevyt coleslaw

Kevyt coleslaw

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

20

minutes

Ainekset:

  • n. 600 g valkokaalia (tai 1/2 puna- ja 1/2 valkokaalia)

  • 3 porkkanaa

  • n. 1 dl reilu kevätsipulia (tai ruohosipulia)

  • Jogurttikastike
  • 300 g kreikkalaista jogurttia

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 3 rkl omenaviinietikkaa

  • 1,5-2 rkl hunajaa

  • 2 tl sinappia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • (1 punainen chili)

  • koristeluun lehtipersiljaa

Valmistus ohjeet:

  • Suikaloi kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi madoliinilla tai juustohöylällä. Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat. Hienonna kevätsipuli.
  • Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet. Säädä makua itselle sopivaksi joko lisäämällä happoa tai makeutta. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min ajan. Salaatti on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Kevyt coleslaw

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*